Finale 'Azertyfactor: De Uitdaging'

Met De Uitdaging gaan we op zoek naar dé Azertyfactor 2020, een onbekende schrijver met straf talent. Op 22 oktober startte een drie maanden durende spannende afvalrace. Van de meer dan 100 schrijvers die aan de start verschenen, blijven nog 10 finalisten over. 

 

Volg de finale live

Op zaterdag 23 januari gaan de finalisten live de strijd aan vanuit bibliotheek Permeke. De laureaten kregen al een resem schrijfopdrachten voorgeschoteld.

Aanstaande zaterdag brengen ze één van hun pennenvruchten voor een online publiek en voor de jury met auteurs Siel Verhanneman en Vitalski en uitgever Rudy Vanschoonbeek. Na elke performance geven de juryleden instant feedback. Gastvrouw Anke Verschueren leidt de finale in goede banen en Vanessa Daniëls, dé Azertyfactor 2019, zorgt voor aangenaam literair vertier.

Kijk je mee aanstaande zaterdag? De finale is vanaf 14u live te volgen op de Facebookpagina van Creatief Schrijven

Kort voor 16u komen we te weten wie de titel 'Azertyfactor 2020' in de wacht sleept en aan de haal gaat met een persoonlijk coachingstraject en verschillende publicatiekansen.

 

Wie zijn de finalisten? 

Annika Cannaerts - “De personages in mijn kortverhalen vind ik helden, een ander zou ze makkelijk losers noemen.”

Christine Selleslagh - “Ook ik heb een verhaal, elke dag wel een paar zelfs.”

Hanneke Middelburg - “Dat is wat ik doe. Woorden geven aan beelden.”

Hans Verhaegen - “Ik zweet en zwoeg, schrijf en schrap tot ik m'n zinnen niet meer kan zien.”

Inge Moons - “Diep in mijn binnenste ben ik auteur, altijd al geweest.”

Jasper Croonen - “De realiteit is dat ik gewoon zo veel mogelijk verhalen wil neerpennen.”

Joke De Kerpel - “Ik zit in de fase dat ik experimenteer met tekstvormen en mijn eigen stijl zoek.”

Jolan Bollen - “Als een eend vijf minuten kopje-onder kan zwemmen, wel, dan kan ik dat ook."

Laura Nollet - “Me echt toeleggen op mijn werkpunten en de verhalen die in mij broeien op papier zetten.”

Tine Tytgat - “Taal is het enige instrument dat ik bespeel, maar door het drukke leven werd het een beetje roestig en geblutst.”

 

Wat vooraf ging...

Op 22 oktober lanceerden we een nieuwe edite van 'Azertyfactor: De Uitdaging'.  Opdracht: schrijf een korte tekst geïnspireerd door dit filmpje. Meer dan 100 pennenvoerders gingen de uitdaging aan. 

Op 28 november kruisten dertig halve finalisten de degens. Ze schreven in een nieuw genre en dachten na over wie zij als personage zouden zijn. De vakjury, met o.a. Siel Verhanneman en Vitalski, selecteerde haar tien favorieten. Deze laureaten gaan op zaterdag 23 januari de strijd aan op het podium van bibliotheek Permeke in een spannende finale. 

 

Winnaar eerste editie 2019

Vanessa Daniëls uit Dilbeek won vorig jaar op de Boekenbeurs, de ‘Azertyfactor 2019’, de eerste editie van deze wedstrijd. Zij wordt momenteel gecoacht door Stijn Vranken. Haar woorden verschenen het afgelopen jaar op een poster in onze cursus- en wedstrijdbrochure, in een schrift dat we maakten n.a.v. de Schrijfdag en op een kaart als troostgedicht voor de 1.500 deelnemers aan De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Vanessa Daniëls kreeg ook een interview op Radio 1 en was te gast bij Tom De Cock tijdens de online Boekenbeurs in november 2020. 

Volg zaterdag 23 januari van 14 tot 16u live de spannende finale op Facebook en ontdek wie zich een jaar lang 'dé Azertyfactor' mag noemen. 

 

Azertyfactor, de vrijhaven voor pennenvoerders

Azertyfactor, ons kansenplatform, is al meer dan zeven jaar dé vrijhaven voor pennenvoerders. Schrijffanaten delen er gratis hun pennenvruchten en nemen er deel aan schrijfwedstrijden. Sinds 2019 besloot Creatief Schrijven vzw om de duizenden gebruikers van het platform een mogelijkheid te bieden om hun schrijfcarrière écht te lanceren en startte met ‘Azertyfactor: de uitdaging’. 

 

Inschrijven

Via https://www.facebook.com/creatiefschrijv/live/

Inschrijven tot 23 jan. 2021


Praktisch

Van 23 jan. 2021 13:00

Tot 23 jan. 2021 15:00

Locatie Online op Facebook - gestreamd vanuit Bibliotheek Permeke

Prijs Gratis


Organisatie

Creatief Schrijven vzw