Archetypes en de tienminutenmethode

Scenarioschrijver Marc Willems introduceert je in de theorie van Vogler over archetypische karakters en verhaalblokken. 

In een interne memo aan het Disney-schrijfteam van The Lion King beschreef Christopher Vogler zeven archetypische karakters en twaalf verhaalblokken die op een bepaalde manier steeds terugkomen. De memo groeide uit tot het boek The Writer’s Journey: Mythic Structure for Writers. Het is geen recept of sjabloon, maar wel een geweldig hulpmiddel om je favoriete verhaal of eigen werk te analyseren.

We combineren dit met een ander geheim wapen uit de gereedschapskist van schrijvers: de tienminutenmethode. Snel schrijven en herschrijven is de manier om je writer’s block een hak te zetten. Je snoert het kritische stemmetje in je hoofd de mond. 

Na zes sessies met oefeningen, huiswerk en voorbeelden uit boeken en films, speel je met de methode van Vogler en schreef of herschreef je een verhaal of synopsis in blokjes van tien minuten per keer.

Deze cursus is interessant voor iedereen die verhalen, kinderverhalen, scenario’s of toneelteksten schrijft. 

____

Lovende woorden van een cursiste uit de vorige editie: 

"De lessenreeks over de archetypes is nog niet afgerond, maar toch al even een lofbetuiging voor docent Marc Willems. Hij leert ons zaken waar andere docenten soms wat van weg blijven maar enorm nuttig zijn. Denk aan ‘hoe pitch ik mijn idee’ en ‘hoe ziet het eruit op de werkvloer’, … Hij slaat limiterende gedachten zoals ‘als ik mijn idee hier geef, dan gaan anderen er misschien mee lopen’ aan diggelen, en dat is heel waardevol." 

____

Hij voorziet zelfs ook opvolging na de cursus, want hij belooft ons een gratis analyse van ons verhaal als we het opsturen in augustus. 

Korting 

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

Sessie(s)

Za 25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 februari, 7 maart, 14 maart van 10u tot 13u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Marc Willems, sceniaroschrijver en auteur

Start 25 jan 2020, 09:00

Prijs € 155.00

Regio Antwerpen

Locatie De Nieuwe Vrede, Berchem

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!