Auteurslezing Maxim Osipov Online

'De wereld is niet stuk te krijgen' is de eerste verhalenbundel van Maxim Osipov die in het Nederlands verscheen en waarmee hij in ons land meteen hoge ogen gooide. De Russische schrijver en cardioloog maakt met zijn verhalen een collage-achtig portret van provinciaal Rusland - met zijn tragedies en frustraties en bij tijden momenten van eenvoudige  schoonheid en inspiratie. Zijn stijl is direct en subtiel, zintuiglijk en bitterzoet humoristisch maar  hij schrijft tegelijk met een grote menselijkheid en mededogen.

Kort nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak verliet hij zijn land en zijn huis in zijn geliefde Taroesa. Hij is gedurende een jaar writer in residence aan de universiteit van Leiden. In september verscheen zijn volgende bundel 'Kilometer 101' bij Uitgeverij van Oorschot.

Johan de Boose, auteur, doctor in de slavistiek en verwoed Oost-Europareiziger, gaat met hem in gesprek over schrijven als arts, over het kort verhaal als genre, en over hoe het is om een schrijver in ballingschap te zijn.

Prijs

De deelnameprijs is 7 euro voor wie online volgt. Je kan deze auteurslezing ook live bijwonen.

Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming betalen 3 euro. Stuur hiervoor een mail naar info@creatiefschrijven.be met vermelding "Auteurslezing online - verhoogde tegemoetkoming"..

Voor studenten van het Basisjaar Literair Schrijven en van SchrijversAcademie is de deelname gratis.

 

Programma auteurslezingen 

Deze lezing is een onderdeel van de jaaropleidingen Basisjaar Creatief Schrijven en SchrijversAcademie. In dat kader organiseren we bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. We stellen deze lezing ook graag open voor het brede publiek. 

 

Dit academiejaar werken we samen met Behoud de Begeerte.

 


De andere auteurslezingen vinden plaats op: 

21 september: Anneleen Van Offel
19 oktober: Radna Fabias
21 december: Els Moors
1 februari: De wetten / over zinnelijk schrijven met Anneleen Van Offel, Radna Fabias en Els Moors 

 

Foto Maxim Oispov door Tarusa

Sessie(s)

De auteurslezing vindt plaats op woensdagavond 16 november om 19u via een online link die op de dag van de auteurslezing wordt doorgestuurd.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Maxim Osipov

Duur 1 dag(deel)

Start 16 nov. 2022 18:00

Einde 16 nov. 2022 21:00

Prijs € 7.00

Regio Online

Locatie Online

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!