Het verleden verhaald - historische fictie

Omschrijving

Samen met Leen De Laere werk je aan een roman- of verhaalfragment in het genre historische fictie voor kinderen of volwassenen. Je krijgt research- en schrijftips en feedback op je werk. Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

 ‘Historische fictie’ is in de eerste plaats ‘fictie’: een verhaal dat zich afspeelt in het verleden. Een goed geconstrueerde plot, al dan niet gebaseerd op waar gebeurde feiten, is essentieel. De periode waarin het verhaal gesitueerd wordt, is het belangrijkste deel van de ‘setting’. Om een levendig en correct tijdsbeeld te schetsen is research noodzakelijk. Maar hoe begin je eraan, en waar eindig je? Het gevaar bestaat dat je verdwaalt in archieven en databanken en uiteindelijk niet aan je verhaal toekomt. Vandaar dat we direct starten met schrijven. Op het eind van de cursus heb je een historisch kortverhaal of een romanfragment in handen. En hopelijk heel veel zin om verder te werken!

Tijdens de laatste bijeenkomst komen thema’s als manuscriptbegeleiding, redactie en publiceren in eigen beheer of via een uitgeverij aan bod.

Je krijgt een syllabus met achtergrondinformatie en schrijftips. 

 

Korting 

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

Heb je een UiTpas Mechelen-kansentarief? Dan krijg je 80% korting en betaal je slechts 19 euro.  Stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met de vermelding van deze cursus. Dan ontvang je via mail het betalingsverzoek. 

Sessie(s)

wo 12, 19 februari, 4 en 11 maart van 13.30 tot 16u


Inschrijvingsdeadline

11 feb. 2020 21:00


Details

Prijs € 95.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Leen De Laere, historica en auteur van o.m. In Vlaamse Velden, Oorlogspost

Locatie Bibliotheek Het Predikheren, Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners met ervaring

Regio Antwerpen