Intervisie 'proeflezen'

Tijdens deze intervisie gaan we in kleine groep aan de slag met (een deel van) je eigen manuscript. We lezen elkaars teksten en geven feedback. Zo kan je jouw tekst scherpstellen. Ideaal om jou verhaal nog beter te maken voor je het inzendt voor een schrijfwedstrijd. 

Je twijfelt: over de zinsbouw of over een wending in je verhaal. Je bent niet zeker of je duidelijk genoeg bent. Of misschien ben je net wel te expliciet en geef je te veel weg? Is een bepaalde scène spannend genoeg? Wat is de meerwaarde van dat ene personage? Is het beter te schrappen?

Voor je een verhaal de wereld instuurt, is het goed de feedback van proeflezers ter harte te nemen en je verhaal scherp te stellen. Zo’n kritische lezer is best geen goede vriend of familie. Meestal zijn de mensen in je nabije omgeving te lief voor jou, waardoor ze jouw tekst willen sparen. Of ze houden zoveel van jou, dat ze alles wat je schrijft gewoonweg geweldig vinden. Maar daar schiet je natuurlijk niet mee op!

Tijdens de intervisie ‘proeflezen’ gaan we met een kleine groep aan de slag. Een tweetal weken op voorhand stuur je een tekst in: een deel van een manuscript, een kortverhaal dat je wil inzenden voor een schrijfwedstrijd, het begin van je magnum opus, … Je leest de inzendingen van de anderen en formuleert opbouwende, kritische feedback.

Je wint dus driedubbel: je krijgt feedback op je eigen schrijfsels, je leert kritisch lezen en je leert tegelijk ook uit de groeipunten van andere schrijvers.

Drie voor de prijs van één: aarzel jij nu nog om je in te schrijven? Natuurlijk niet!

De opleiding gaat door via ZOOM. Je krijgt een link toegestuurd. Je hoeft zelf niets te installeren.

Deelname aan deze sessie kost 20 euro. Er gelden vroegboekkortingen

Sessie(s)

Dinsdagavond 28 maart 2023 van 19.30u tot 22.00u


Details

Georganiseerd door Het woord is van u

Docent Ilse Bockstaele

Duur 1 dag(deel)

Start 28 mrt. 2023 17:30

Einde 28 mrt. 2023 20:00

Prijs € 20.00

Regio Online

Locatie bij jou thuis

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!