Online workshop: een rijk verhaal voor een schrijfwedstrijd schrijven

Hoe bedenk je een sterk verhaalidee? Hoe begin je eraan? En hoe maak je de tekst interessant voor een schrijfwedstrijd?

Tijdens deze online workshop gaan we anderhalf uur aan de slag met deze en andere vragen. We brainstormen en associëren, zodat we uiteindelijk op nieuwe, minder voor de hand liggende sporen komen. Na de workshop heb je een straf verhaalidee of een eerste versie van een verhaalbegin voor een schrijfwedstrijd.
Kortom: meedoen, dus!

Docent: Rudie Verbunt is coördinator docentennetwerk bij Creatief Schrijven en schrijfdocent. Zelf schrijft hij het liefst kortverhalen voor volwassen en langere verhalen voor jongeren. Af en toe vind je hem op het podium bij een festival of in een museum.

NB: tijdens de workshop werken we met Zoom. Je ontvangt voor aanvang van de workshop een link en een code waarmee je kunt inloggen. Het is handig om op voorhand de app van Zoom te downloaden en te testen. Eventueel deelnemen via een webbrowser is mogelijk, al kan dat van invloed zijn op de ervaren kwaliteit van de sessie.

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

                      -----------------------------------------------------------------------------------

Meteen met jouw sterke tekst aan de slag gaan? Creatief Schrijven zoekt momenteel een straf verhaal voor De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden; een hip taalspel dat plaatsvindt in meer dan 100 bibliotheken over heel Vlaanderen. Schrijf een rijk en meeslepend verhaal met een kop en staart. Win je dan wordt het op 5 oktober simultaan in meer dan 100 bibs voorgelezen! Succes!

Sessie(s)

De sessie vindt plaats op dinsdag 12 mei van 15.00u tot 16.30u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Rudie Verbunt, coördinator docentennetwerk bij Creatief Schrijven

Start 12 mei 2020, 13:00

Prijs € 20.00

Regio Online

Locatie online

Leeftijdscategorie 18+

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!