Online workshop : Schrijven is schrappen

Voor je jouw manuscript naar een uitgever opstuurt, wil je zeker zijn dat je de beste versie klaar hebt: een verhaal dat vlot leest en waarvan de boodschap de lezer raakt. De workshop 'schrijven is schrappen' helpt jou al een heel eind op weg om niet te blijven steken in die torenhoge slush pile. 

Te pas en te onpas word je met het adagium schrijven is schrappen om de oren geslagen. Je weet ook wel dat het een onontbeerlijke stap in het schrijfproces is. Maar … wat schrap je dan? Woorden? Zinnen? Alinea’s? Of zelfs hele scènes?

Krijg jij het op de zenuwen van schrijven is schrappen en – erger nog – kill your darlings? Ervaar je niet het blije gevoel van een kus wanneer je het principe Keep It Short & Simple toepast?

Ligt er een manuscript klaar waaraan nog geschaafd kan worden? Twijfel je om jouw teksten de wereld in te sturen? Krijg je wel eens de feedback dat je te veel woorden gebruikt? Of dat je alles wel heel lang uitspint?

Dan is deze workshop iets voor jou. In plaats van te schrijven, gaan we vooral schrappen. We kijken ook of er alternatieven nodig zijn.

Praktisch:

We gebruiken ZOOM. Je krijgt een link toegestuurd en hoeft zelf niets te downloaden. We werken in een kleine groep van maximaal 5 deelnemers. 

Bij deelname aan de opleiding kan je ervoor kiezen om een stuk tekst door mij te laten redigeren. Ik schrap waar nodig en geef bijkomende uitleg. De tekst is om en bij de 5.000 woorden. 

Deelname aan de workshop kost 30 euro. (Er gelden vroegboekkortingen!) Wil je graag ook een professionele redactie van jouw tekst, dan betaal je 50 euro. 

 

Sessie(s)

1 feb 2024 van 19.00u tot 22.00u


Details

Georganiseerd door Het woord is van u

Docent Ilse Bockstaele

Duur 1 dag(deel)

Start 1 feb. 2024 18:00

Einde 1 feb. 2024 21:00

Prijs € 30.00

Regio Online

Locatie bij jou thuis

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!