Schatten op zolder: autobiografische kortverhalen

Is jouw leven ook een zolder vol schatten aan herinneringen uit je jeugd en andere levensfasen? In deze opleiding geven we betekenis aan herinneringen en verpakken we onze geschiedenis in een treffend verhaal. 

Is jouw leven ook een zolder vol schatten? Een versleten schommelstoel waarop generaties broers en zussen dolle pret hebben beleefd. Een foto van een oudtante met wie het op familiefeesten altijd lachen geblazen was. De jurk die je droeg tijdens het schoolbal van jouw afstudeerjaar. Een didgeridoo die je meebracht van een van je verre reizen. De stropdas van je overleden grootvader.

Onze levens zijn rijk aan verhalen. We kunnen putten uit verschillende genres: soms pinken we een traan weg, soms was het leven een komedie, een bloedstollende thriller, een coming of age, …

In de reeks ‘autobiografische kortverhalen’ ontmoeten we elkaar gedurende drie voormiddagen. We zoeken eerst naar relevante levensgebeurtenissen en kennen er betekenis aan toe. We schrijven en delen vervolgens onze schrijfsels met elkaar. Naast de feedback van je medecursisten krijg je ook een pak schrijftips mee.

Zin om samen met anderen in jouw herinneringen te duiken? De reeks gaat door via ZOOM. Je krijgt een link toegestuurd. Je hoeft zelfs niets te installeren.

Sessie(s)

20 april 2024
4 mei 2024
18 mei 2024
telkens van 9.30u tot 12.00u


Details

Georganiseerd door Het woord is van u

Docent Ilse Bockstaele

Duur Meerdere dagen

Start 20 apr. 2024 07:30

Einde 18 mei 2024 10:00

Prijs € 85.00

Regio Online

Locatie bij jou thuis

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!