Schrijfverblijf Damme

Ben je al enige tijd aan het schrijven aan een langer verhaal en krijg je het maar niet rond? Mis je een geschikt kader, de concentratie of de dwang om eraan te beginnen of door te werken? Worstel je met je verhaalstructuur en diverse verhaallijnen? Of zit je gewoon strop en weet je zelf niet waarom? Dan is deze schrijfweek de ideale formule. 

Gedurende vijf dagen werk je met ruggensteun van auteur en docente Leen van den Berg aan je eigen schrijfproject en dat in een prachtige setting. We strijken neer in De Grote Wateringe in Damme, een eiland van rust en tijd in een zee van snelheid.


Het Schrijfverblijf biedt je de ideale omstandigheden om jouw manuscript verder af te werken: 

  • We logeren op een prachtig domein in een erkend stiltegebied waar je schrijft in een rustige en inspirerende omgeving.
  • Je bent samen met een groep gelijkgestemde zielen en een begeleider die je helpt, tips en raad geeft bij knelpunten.
  • Je krijgt heerlijke maaltijden en ’s avonds (als je dat wenst) de gelegenheid om bij een glaasje na te keuvelen over het schrijfproces van de voorbije dag.

Gun jezelf deze luxe en finaliseer eindelijk het schrijfproject dat al zo lang op je computer staat of in je lade ligt. 

Begeleiding

Leen van den Berg schrijft zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ze is sinds meer dan twintig jaar actief als schrijfdocente in binnen- en buitenland. 

"Het vrijblijvende programma sprak me vooral aan: elke dag zijn er workshops, maar je moet ze niet volgen. Ieder kiest een sessie op maat. De begeleiding is van topniveau.

Bijna elke maaltijd hadden we gesprekken over boeken en over schrijven. De groepssfeer was super. De laatste avond lazen we teksten voor en gaven en kregen we feedback." G. Daems

 

Locatie

De Grote Wateringe is een plek waar dingen mogen groeien. Gedachten, ideeën, dromen, zomeravonden, mensen en biogroenten. Die cultuur zit in de details. Van verzen langs hun wandelpad tot die ene kromme balk in één van hun plafonds. 

De Grote Wateringe is bovendien ook een plek waar medewerkers, die het moeilijker hebben om in het reguliere circuit aan de slag te gaan,een kans krijgen. 

Het is een bewuste keuze van Creatief Schrijven vzw om met deze locatie, die inzet op duurzaamheid en bio-tuin en -landbouw, in zee te gaan, omdat dat volledig aansluit bij de waarden van onze werking. 

Het is de ideale omgeving om jouw schrijfproject te laten rijpen en verder tot bloei te laten komen. 

 

Prijs voor een duurzaam Schrijfverblijf 

 

Het Schrijfverblijf is een residentiële cursus, inclusief overnachting in een recent gerenoveerde kamer, ontbijt, lunch, diner en koffiepauzes. 

Je kan kiezen voor een eenpersoonskamer met eigen lavabo en gedeelde douche en toilet en dan betaal je 799 euro (logieskost:543 euro + 265 euro cursusgeld) of een luxe-kamer met eigen badkamer en dan betaal je 899 euro (logieskost 634 euro + 265 euro cursusgeld).

De luxe-kamers zijn volzet. Je kan hiervoor je naam op de wachtlijst laten zetten. Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be.

Je kan betalen in schijven

Je kan ook steun vragen aan familie en/of vrienden door je een waardebon cadeau te laten doen. Op die manier dragen zij een steentje bij aan jouw verblijf. 

 

Kortingen 

15% korting voor:

- jongeren (-26)

- leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

 

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 19,44 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Laat dat interessante leesvoer maar komen? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

 

Sessie(s)

Van maandag 10 april (10u) tot vrijdag 14 april (12u) in De Grote Wateringe


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Leen van den Berg

Duur Meerdere dagen

Start 10 apr 2023, 08:00

Einde 14 apr 2023, 10:00

Prijs € 799.00

Regio West-Vlaanderen

Locatie Waterhoek 2, 8340 Moerkerke - Damme

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!