Schrijfweek voor vrouwen: the heart of creation

Omschrijving

The heart of creation Schrijfweek voor vrouwen 4 - 11 april 2020 

 

 • alle tijd, rust en ruimte voor jou om te schrijven

 • een adembenemende stilteplek in de natuur in Spanje

 • diepgaande begeleiding van auteur Agatha Cornelia (Aag Vernelen)

 • earth-body writing

 • yin yoga

 • in een kleine groep (max. 8)

 

Welkom, creatieve vrouw.

Ik help je de sluizen van jouw creativiteit open te zetten, zodat jij dat gaat schrijven wat door je heen wil stromen. Het maakt niet uit wat het is of welke vorm het heeft. Ik zorg ervoor dat je aan het schrijven gaat, zodat je vanzelf jouw verhaal ontdekt en hoe dat tot expressie wil komen.

Wat leer je?

 • Ik leer je hoe je je lichaam kunt activeren en hoe je kunt inpluggen op de voedende, creatieve kracht van de aarde.

 • Ik geef je diepgaande, persoonlijke schrijfopdrachten, zodat je jezelf beter leert kennen en ontdekt waar je sterktes liggen en hoe je je blokkades kunt aanpakken.

 • Ik leer je hoe je een inspirerende, veilige plek voor jezelf kunnen creëren om te schrijven.

Resultaat

Je gaat steeds minder vanuit het hoofd schrijven. Je bent in staat je te openen voor de schrijfflow en voor het verhaal dat door jou heen tot expressie wil komen.

Ik kan je, indien je dat wenst, ook helpen met meer schrijftechnische aspecten zoals structuur, verhaalopbouw enz. 

Hoe?

We beginnen de dag met een sessie earth-body writing in groep.

Earth-body writing is een concrete, praktische methode om de creatieve energie wakker te maken en volop te laten stromen. Dat doen we door het lichaam te activeren en te verbinden met de voedende kracht van de aarde.
 
Verspreid over de week krijg je drie diepgaande, individuele sessies waarin ik je creatieve proces begeleid met persoonlijke schrijfopdrachten. Tijdens de individuele sessies kun je van mij ook schrijftechnische tips en opdrachten bij je teksten krijgen.

Voor het ontbijt kun je deelnemen aan een sessie yin yoga, begeleid door Nikita, onze gastvrouw.
 
PROGRAMMA
  
8.00 – 9.00                   yin yoga + meditatie (begeleid door Nikita)
9.00 – 10.00                 ontbijtbuffet
10.00 – 12.00               groepssessie earth-body writing
12.00 – 14.00               relaxtijd / schrijftijd
14.00 – 15.00               grote lunch
15.00 – 19.00               relaxtijd / schrijftijd
19.00 – 20.00               klein diner
20.00 - 21.30               avondsessie
 
Drie keer per week heb je een individuele sessie van een half uur met Agatha (tijdens de relaxtijd / schrijftijd).
 
Opmerking: Dit dagschema is flexibel en kan nog licht aangepast worden.

 

Aankomst en vertrek
 
Op zaterdag 4 april ben je welkom in Casa Tarsan vanaf 15u.
Je kunt dan rustig je tijd nemen om aan te komen, je kamer, het huis en de omgeving te verkennen, en kennis te maken met Agatha, gastvrouw en gastheer Nikita en Eric en de andere vrouwen. De eerste avond (4 april) openen we de week met een feestelijk diner.
 
Het programma loopt van zondagochtend 5 april tot en met vrijdagavond 10 april. Het vertrek is gepland op 11 april in de ochtend.
 
Het programma 
 
Voor het ontbijt kun je deelnemen aan de yin yoga.
Elke dag na het ontbijt komen we samen voor de sessie earth-body writing.

In de loop van de dag kun je bij Agatha terecht voor individuele begeleiding. Aan het begin van de week spreken we in overleg af wanneer jouw sessies zullen plaatsvinden.

's Avonds is er een avondsessie, belegeid door Agatha. We doen onder andere een wijze vrouwencirkel, een ceremonie bij de rivier en een deelronde waarin we elkaar uit eigen werk voorlezen en elkaar opbouwende feedback geven.

Heb je geen individuele sessie, dan kun je aan je schrijfproject werken op je kamer of op één van de vele geborgen plekjes in de tuin en op de terrassen rond het huis.
Je kunt, samen of alleen, wandelen, aan yoga doen, relaxen in de jacuzzi, naar de rivier gaan…
De omgevende natuur is adembenemend en nodigt uit tot genieten, stilvallen, tot je essentie komen. Volledig opgeladen ga je dan weer aan het schrijven.
Op vraag begeleiden Nikita of ik een (stilte)wandeling of een uitstap naar de zee, een mooi stadje, een meer... Ik neem je met veel plezier mee naar mijn favoriete plekken bij de rivier.

 

Belangrijke opmerking

De sessies earth-body writing en de yin yoga worden in het Nederlands begeleid als er enkel Nederlandstalige deelnemers meedoen, en in het Engels als er ook Engelstalige deelnemers bij zijn.
Schrijven doe je in de taal waarbij jij je het meest comfortabel voelt. De individuele begeleiding is naar keuze in het Nederlands of het Engels.

DE GROEPSSESSIES: EARTH-BODY WRITING
 ​

Earth-body writing is een concrete, praktische methode om de creatieve energie wakker te maken en volop te laten stromen. Dat doen we door het lichaam te activeren en te verbinden met de voedende kracht van de aarde.

De methode is vooral geinspireerd op elementen van het taoisme en het sjamanisme. Het is een combinatie van onder andere beweging, dans, taoistische oefeningen (chi kungs, innerlijke glimlachmeditatie, helende klanken, seksuele transformatietechnieken), oefeningen in zelfzorg en zelfliefde, meditatie, voice dialogue, oefeningen uit het sjamanisme (natuur, stilte, dankbaarheid, ceremonies...), free writing en schrijfopdrachten.

De methode is erop gericht om eventuele blokkades los te maken zodat de creatieve energie vrij door je heen kan stromen.

Bij earth-body writing vormt het lichaam de verbinding tussen inspiratie (hemel) en de creatieve, voedende kracht (aarde). Je gaat steeds minder vanuit het hoofd schrijven, en je bent meer in staat je te openen voor de schrijfflow en voor het verhaal dat door jou heen tot expressie wil komen.


​DE INDIVIDUELE BEGELEIDING
 
De individuele begeleiding bestaat zowel uit begeleiding van je creatieve, persoonlijke proces, als schrijftechische begeleiding van je teksten.
Stel, je bent aan een verhaal bezig, dan kan je van mij tips verwachten die je tekst beter, gestroomlijnder, spannender maken.
Werk je aan een omvangrijker werk, bijvoorbeeld een boek, dan kijk en zoek ik ook met je mee naar structuur, vorm, opbouw...
Maar schrijven is niet alleen een technisch proces. Soms kan het zijn dat je schrijven hapert of zelfs blokkeert door twijfels, onzekerheid, oude patronen...Of je weet het gewoon even niet meer. Je inspiratie lijkt wel opgedroogd.
In dat geval ga ik mee op zoek naar wat je nodig hebt om verder te komen, en geef ik je gerichte, persoonlijke schrijfopdrachten die je schrijven weer laten stromen.
 
Vier peilers
 
Schrijven is een bewustwordingsproces. Om te ontdekken welk verhaal er in je schuilt, is het nodig jezelf goed te leren kennen. Tijdens de individuele sessies werken we, naast schrijftechnisch advies, rond vier peilers die belangrijk zijn om je creativiteit aan te wakkeren:
 
1 Volop dromen
 
Maak met behulp van concrete oefeningen contact met je ondergesneeuwde dromen en verlangens. Wat wil jij? Wat hoort bij jou? Je dromen en verlangens zijn de krachtigste werktuigen die je ter beschikking hebt om elke dag het leven te leiden dat jou vervult. Daarvoor is het nodig ze grondig te kennen, heel concreet en in detail. Ik reik je manieren aan om ze te verkennen en vorm te geven.
 
2 Speeltijd!
 
Velen van ons weten niet meer hoe het is om te spelen. Alles wat we doen moet nuttig zijn, ergens toe leiden. Toch is het zo dat als we het werk doen dat bij ons hoort, schrijven, dit niet aanvoelt als werk, maar als spelen. Tijdens deze week ervaar je opnieuw het plezier van spelen, en de stroom van creativiteit die spelen op gang brengt.
 

‘Ik laat me door niets leiden,
behalve door de vraag of ik iets prettig of vervelend vind.’
Jed McKenna

3 Je hebt aandacht voor wat diep van binnen leeft en ruimt op wat in de weg zit
 
Je leert eerlijk naar jezelf te kijken. Je ontdekt wat je echt tegenhoudt om te gaan schrijven. We kijken naar de ‘praktische’ excuses, zoals ‘ik heb geen tijd’, maar ook, en vooral, naar de innerlijke excuses: angsten, taboes, negatieve overtuigingen zoals ‘ik heb geen talent’, ‘niemand gaat van me houden als mijn schrijfdroom mislukt’, ‘het is egoïstisch om te schrijven’… Je leert deze overtuigingen één voor één bloot te leggen en er licht op te laten schijnen tot ze in het niets oplossen. Hier reik ik je een concrete methode voor aan die je op elk gewenst moment kunt gebruiken.
 
4 Je neemt je leven in eigen handen
 
Je leert een goede ouder te zijn voor je innerlijke schrijverskind. Je leert op elk moment aanvoelen wat je innerlijke schrijver nodig heeft en hoe je hem of haar dit kunt geven. Je krijgt tips aangereikt om je leven zo in te richten dat schrijven een wezenlijk deel van je dagelijkse leven wordt.
 
 
DEZE SCHRIJFVAKANTIE IS PERFECT VOOR JOU ALS...
 

 • je wilt jezelf eindelijk alle tijd en ruimte geven om te schrijven

 • je wilt ontdekken hoe je lichaam je creatieve proces kan ondersteunen

 • je wilt leren hoe je voor jezelf een veilige en open ruimte kan creëren om vrijuit in te schrijven

 • je wil ontdekken hoe je schrijven kunt gebruiken als manier om dieper in jezelf te duiken en jezelf beter te leren kennen en/of om je creativiteit op alle gebieden van je leven weer te laten stromen

 • je voelt dat er een verhaal in je klaar zit, maar je weet nog niet precies welk

 • je hebt al een deel van je verhaal geschreven, maar je komt niet verder door innerlijke blokkades of technische obstakels

 • je geniet van het delen van je creatieve proces met anderen en je vindt het fijn je gedragen te voelen door een groep mensen met dezelfde passie

 • je houdt ervan (een tijdje) samen te wonen in een kleine, creatieve gemeenschap


WAAR?

Je bent welkom in Casa Tarsan, een oase van rust, luxe en natuur.
Voel alle zorgen en stress van je afglijden in de bergen, dicht bij zee en rivier. De stilte die je hier vindt, is onbetaalbaar.
De omliggende natuur is adembenemend en nodigt uit tot genieten, stilvallen, tot je essentie komen. Je wordt vanzelf weer volledig opgeladen.

Casa Tarsan is een luxueuze authentieke Spaanse villa, magisch gelegen op een bergtop. De vergezichten zijn adembenemend. Overal om de villa heen zie je bergen en in de verte lonkt de zee. Casa Tarsan heeft alles om jou een heerlijke, vitaliserende vakantie te bezorgen. Je kunt lekker relaxen in de jacuzzi, lange bergwandelingen maken, mountainbiken, ontspannen bij de rivier, ontspannen in de hangmat en genieten van het uitzicht, aan je verhaal schrijven met zicht op bergen en zee. De kamers zijn uniek, ruim en prachtig ingericht.
 

YIN YOGA
 
Begin de dag ontspannen en vol energie met een sessie Yin yoga, gegeven door Nikita. Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga. Tijdens de poses, die we een langere tijd aanhouden, voelen en bewegen we heel bewust ons lichaam. Adem de frisse berglucht in en luister naar het fluiten van de vogels.
Yin yoga heeft veel gezondheidsvoordelen. De bindweefsels worden geopend, zodat de energie vrij door het lichaam kan stromen. Spanningen, zoals nek- en rugpijn worden verlicht. Deze vorm van yoga werkt diep in op het fysieke lichaam en op het emotionele lichaam. Na de sessie voel je je diep ontspannen. Je lichaam wordt gevitaliseerd en je geest kalmeert. De yoga sessies zijn zowel geschikt voor beginners als voor meer ervaren beoefenaars van yoga.

DE MAALTIJDEN

​ Eric en Nikita over het eten in Casa Tarsan:
‘Geniet van onze vegetarische en vegan maaltijden. Ze zijn goed voor jou én voor de natuur. We gebruiken alleen ecologische en overwegend plaatselijk geteelde producten. Voedsel voor je ziel! En heel erg lekker. Onze chef (Eric) leerde koken tijdens zijn vele reizen. Daarom zijn onze gerechten Thais en Mexicaans getint.’
Wat je kan verwachten:
 
♡ Uitgebreid ontbijt buffet
Vers fruit, zaden, granen, (plantaardige) melk, eieren, vers vruchtensap, koffie of thee.
 ♡ Grote lunch
Van Thaise curries en Mexicaanse burritos tot vegan burgers.
♡ Klein diner
Salades, soep of tapas
♡ De hele dag door gezonde snacks
Fruit, bliss balls, muesli bars

PRIJS ALL-IN VERBLIJF

Vroegboekprijs (inschrijven voor 1 januari 2020)

Gedeelde kamer €1100 

Prive kamer €1300 

 

Normale prijs (inschrijven na 1 januari 2020)

Gedeelde kamer €1200 

Prive kamer €1400 

 ​
Inclusief

 • BTW

 • alle maaltijden

 • 7 overnachtingen

 • dagelijkse sessie earth-body writing en avondsessie

 • 3 diepgaande, individuele sessies

 • dagelijks yin yoga

 
Exclusief

 • reiskosten

 • extra uitgaven zoals uitstappen, uit eten gaan...

​ 
Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt. 
Tot maximaal 8.

 

Sessie(s)

4 - 11 april 2020


Inschrijvingsdeadline

19 mrt. 2020 23:00


Details

Prijs € 1400.00

Georganiseerd door Agatha's writing retreats

Docent Agatha Cornelia (Aag Vernelen)

Locatie Spanje

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners

Regio Buitenland