Schrijven bij kunst: Antwerpen

Elke laatste zondag van de maand nodigen we je uit om mee op stap te gaan, telkens naar een andere stad en naar een ander museum. De eerste sessie van het nieuwe seizoen trappen we af met een tweedaagse. Ook op zaterdag 27 januari kan je mee op stap. Je kiest zelf of je er al dan niet een schrijfweekend van maakt en één of twee dagen mee schrijft. 

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe geeft je gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in je pen. We kijken, we schrijven, we lezen voor en wisselen van gedachten. Een ideale zondagse uitstap. 

MAS en Museum de Reede


We bezoeken het MAS, een prachtig hedendaags gebouw met vergezichten over de stad Antwerpen vanop het dakterras. ‘Zeldzaam en onmisbaar’ verzamelt enkele topstukken uit Vlaamse collecties. Bacon, Ensor, Rubens laten zich inspireren door talrijke dichters, musici en schrijvers. 

Via creatief schrijven ontdekt iedere deelnemer een persoonlijke invalshoek, een detail om zich in een beeldend verhaal te wagen. Nog verder in de tijd gaan we kunst uit het precolumbiaans tijdperk bezoeken: met maar liefst 400 voorwerpen uit 50 verschillende culturen wordt het creatief schrijven een verbindend schrijven: ligt dit tijdperk wel zo ver af van waar we nu mee bezig zijn? Vertrouw het antwoord aan je inspiratie om schrijvende wijze deze kunst in jouw verzen en verhalen te schrijven.

In de namiddag wordt het kunst kijken in het Museum de Reede. Een heel bijzondere collectie grafische kunst van meesters als Felicien Rops, Goya, Edvard Munch …Ons vertrekpunt wordt De Schreeuw, van Munch. Niet die met de dreigende oranje lucht: er zijn verschillende versies van dit werk gemaakt, waaronder een bezienswaardige litho in zwart-wit.

Het even mogen uitschreeuwen in verzen, in een verzonnen verhaal brengt elke creatief schrijvende deelnemer tot een hedendaagse versie van een beeld dat wereldwijd (h)erkend wordt als een inspirerend kunstwerk.

Daarnaast wordt het erotisch schrijven bij het grafisch werk van Rops.

Meer dan genoeg om bij de afsluitronde een gevarieerd verzameld werk te laten horen, bij te werken, en zien of het lustvol schrijven nog een tijdje in de zaterdagavond lucht blijft hangen.

 

Praktisch 

Breng je eigen picknick en drank mee. 
Een week vooraf ontvang je een mail met meer info over de precieze afspraakplaats.  

 

Deelnameprijs 1 dag

60 euro, incl. ticket museum


Weekendje weg? In combinatie met FOMU op zondag

Op zondag 28 januari organiseren we ook een ‘schrijven bij kunst’ in Antwerpen. Je kan er dus een weekendje weg van maken. Vervoer en overnachting, als je dat wenst, regel je zelf. Volg je beide dagen dan krijg je 20% korting en betaal je 92 euro ipv 115 euro. 

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. 

Schrijf je in voor beide dagen? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘weekend Antwerpen’. 

Wil je inschrijven voor de hele reeks incl. het weekend Antwerpen, dan betaal je (92 euro + 264 euro korting hele reeks) = 356 euro voor 7 schrijfdagen bij kunst. Gebruik maken van deze formule? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘7 dagen kunst’. 

 

Andere kortingen

15% voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).
     

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 


Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

 

Sessie(s)

Zaterdag 27 januari van 11 tot 17u in het MAS, te Antwerpen.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Christina Vanderhaeghe

Duur 1 dag(deel)

Start 27 jan 2024, 10:00

Einde 27 jan 2024, 16:00

Prijs € 60.00

Regio Antwerpen

Locatie MAS, Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!