Schrijven bij kunst: Luik

Elke laatste zondag van de maand nodigen we je uit om mee op stap te gaan, telkens naar een andere stad en naar een ander museum. 

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe geeft je gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in je pen. We kijken, we schrijven, we lezen voor en wisselen van gedachten. Een ideale zondagse uitstap. 

Videokunstenaar Bill Viola in La Boverie

Luik, bijgenaamd ‘Cité ardente’ omwille van zijn culturele overvloed en zijn warme en feestelijke sfeer, is het decor van onze tweede zondagse schrijfdag van 2024. We starten de sessie in het station van Luik. Deze architectuurparel inspireert je alvast om in je zondagse pen te kruipen. Het station heropende in 2009 en is één van de schoonste moderne gebouwen in België. 

We wandelen naar museum La Boverie en leggen onderweg enkele stadsimpressies vast op papier.

Bij Paul Delvaux, ook wel eens schilder van treinstations genoemd, kan je alvast een treingedicht neerleggen.

Creatief schrijven bij videokunst is het hoofdmenu. Niemand minder dan Bill Viola stelt tentoon in Luik. Hij is wereldwijd erkend als één van de belangrijkste hedendaagste kunstenaars en een onbetwiste pionier van de videokunst. Zijn werk is tegelijk groots en intiem, complex en verrassend, spectaculair en diepmenselijk.  Met vertraagde beelden en veel symboliek wordt het niet alleen een intense kijkervaring. We verdwijnen als het ware in een video-installatie om er schrijvend taal aan te geven: jouw individuele taal in een verhaal, in een gedicht, in een lied.

 

Praktisch 

Breng je eigen picknick en drank. 
Een week vooraf ontvang je een mail met meer info over de precieze afspraakplaats.  

 

Prijs 

55 euro (incl. ticket museum)  

 

Korting bij hele reeks ‘Schrijven en kunst op zondag’

 

Deze sessie maakt deel uit van een groter traject ‘Schrijven en kunst op zondag’, telkens de laatste zondag van de maand.  Wil je ook de andere vijf sessies volgen dit voorjaar? Dan krijg je 20% korting. Je betaalt dan 264 euro i.p.v. 330 euro. 

Deze actie is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Wil je inschrijven voor de hele reeks ‘Schrijven en kunst op zondag’? Stuur dan uiterlijk 20 januari 2024 een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘abo Schrijven en kunst’. 

 

Andere kortingen

15% voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).
     

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 


Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

 

Sessie(s)

Zondag 25 februari van 11 tot 17 u. in Luik.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Christina Vanderhaeghe

Duur 1 dag(deel)

Start 25 feb 2024, 10:00

Einde 25 feb 2024, 16:00

Prijs € 55.00

Regio Wallonië

Locatie station Luik-Guillemins (juiste locatie ontvang je per mail)

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!