Schrijven en kunst op zondag: Gent

Ook in het najaar van 2022 maken we van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een andere stad, in een ander museum en met andere kunstwerken als inspiratiebron. De laatste zondag van oktober strijken we neer in Gent. 


Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je mee op pad met gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in de pen. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag. 

N.Dash earth in S.M.A.K. GENT

In het S.M.A.K. verkennen we het werk van de Amerikaanse kunstenaar N.Dash. Deze kunstenaar is verbonden met de energie van transformatie, beweging en zorg. In een beweging van ontbinding en heropbouw, werkt de kunstenaar met materialen als aarde, verf, plastic flessen, karton en jute om een beeldend werk te laten herrijzen.

Vanuit de artistieke creaties van N.Dash gaan we nieuwe poëzie schrijven in de oude vorm van het sonnet. Hedendaags, planeet Aarde in ontbinding en in heropbouw, op papier gezet in verzen: creatief en beeldend schrijven bij deze boeiende tentoonstelling.

Verder laten we ons onder meer inspireren door Romeu "my deer" IV, uit de tentoonstelling Private Collectie Matthys-Colle. Een kunstwerk blijft niet abstract tijdens het schrijven. Een eigen-zinnig gedicht, verhaal ... We delen een schrijfstukje in S.M.A.K Café op het einde van de dag

Praktisch
Breng je eigen picknick mee.
Een week vooraf ontvang je een mail met meer info over de precieze afspraakplaats. 

Prijs
49 euro, inclusief museumticket en twee drankjes

Korting bij hele reeks ‘Schrijven en kunst op zondag’

Deze sessie maakt deel uit van een groter traject ‘Schrijven en kunst op zondag’, telkens de laatste zondag van de maand.  Wil je ook de andere drie sessies volgen? Dan bespaar je 49 euro en krijg je één sessie cadeau. Je betaalt dan 98 euro i.p.v. 147 euro.
Deze actie is niet cumuleerbaar met andere kortingen. Wil je een abonnement op ‘Schrijven en kunst op zondag’? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be 

Andere kortingen

15% voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).
     

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

 

foto: N.Dash, Untitled, 2017, Courtesy N.Dash

Sessie(s)

Zondag 23 oktober van 11 tot 17u in het SMAK, te Gent.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Christina Vanderhaeghe

Duur 1 dag(deel)

Start 23 okt 2022, 09:00

Einde 23 okt 2022, 15:00

Prijs € 49.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie S.M.A.K., Jan Hoetplein 1, 9000 Gent

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!