Schrijven over verlies & verandering

Hoe gaan we als mens om met radicale veranderingen in het leven? Hoe kan creatief schrijven hierin een zingevend kompas zijn, een manier om te oriënteren en te verbinden?

In de eerste les staan we stil bij de thema’s beperking en verlies (van een geliefde, job, gezondheid, relatie, kansen, vertrouwde gewoontes…). De tweede week onderzoeken we rouw en ritueel. De rol van symbolen en intenties, de betekenis van oude en nieuwe voorwerpen, van winkelen, poetsen en wandelen. In de derde les exploreren we het spanningsveld van contrasterende emoties en catharsis. In de vierde sessie staan verwondering en het imaginaire centraal. De vijfde les is gericht op het schrijfproces, het herzien van de geschreven teksten en delen van feedback.

In elke sessie gaan we aan de slag met concrete schrijfoefeningen en lezen we teksten. Hier zijn we in het bijzondere gezelschap van Audre Lorde, Joan Didion, Jotie T’ Hooft, Paul Kalanithi, Lidia Yuknavitch, Judith Herzberg en Fernando Pessoa. Op het einde van de cursus heb je heel wat schrijfmateriaal gegenereerd en heb je feedback gekregen van de medestudenten en de docent.

Sessie(s)

do 21/04, do 28/04, do 05/05, do 12/05, do 19/05
19:30 - 22:00


Details

Georganiseerd door Wisper Antwerpen

Docent Chloé Dyckmans

Duur Meerdere dagen

Start 21 apr. 2022 17:30

Einde 19 mei 2022 20:00

Prijs € 110.00

Regio Antwerpen

Locatie Noordpoort - Literatuurlokaal

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!