Van droom naar boek: Jouw schrijversdroom in zeven stappen (15-26j)

Wil je je schrijversdroom waarmaken? Je eerste verhaal neerpennen, maar weet je niet waar te beginnen? Tijdens deze cursus nemen we onze eerste stappen in het schrijverschap. Word storyteller en ontdek de basiselementen van een goed verhaal. Wat zijn de vier technieken om spanning te creëren? En wanneer en waarom locatie en setting belangrijk zijn. 


In deze cursus op zeven zaterdagnamiddagen reiken Marc Willems en An Leenders je tools en vaardigheden aan om te beginnen met schrijven. 

Je kiest zelf welke sessies je volgt. Je mag het volledige traject volgen of specifieke sessies uitkiezen.


Over de sessies

Zaterdag 3 februari - Inspiratie vinden - VOL - wachtlijst
Inspiratie vinden we overal. Tijdens deze workshop openen we onze ogen en spitsen we onze oren voor inspiratie. Waar kan je ideeën vangen? Hoe bedenk je die ene straffe premisse die je van start zet? 


Zaterdag 24 februari - Plotstructuur en wendingen - VOL - wachtlijst
Tijdens deze workshop bestuderen we het hoofd- en nevenplot van je verhaal. Hoe introduceer je plotwendingen die de lezer van hun stoel blazen? Duik in de actestructuren en plotwendingen die je jouw verhaal kan geven. 


Zaterdag 2 maart - Personages - VOL - wachtlijst
Een bangelijk verhaal wordt gedragen door goed uitgeschreven personages. Tijdens deze workshop nemen we onze personages onder de loep. Welke karakters leven er in jouw verhaal? Wat is het verschil tussen ronde en vlakke personages? Hoe laat je je personages echt voelen en hoe ontwikkelen ze zich doorheen het verhaal? 


Zaterdag 16 maart - Wereldopbouw - VOL - wachtlijst
Hoe creëer je een wereld voor jouw verhaal? Onderzoek hoe je de wereld van je personages echt kan laten voelen en ontdek hoe deze omgeving invloed heeft op je personages en het verhaal.


Zaterdag 23 maart - Thema en symboliek - VOL - wachtlijst
Wat wil je vertellen met je verhaal? Gaat je werk over een conflict of net over mentale gezondheid en psychologie? Tijdens deze workshop leer je hoe je thema's, symboliek en een boodschap verwerkt in je tekst. 


Zaterdag 20 april - Stijl
Nog op zoek naar de juiste schrijfstem? Tijdens deze workshop nemen we onze schrijfstijl onder de loep. Hoe beschrijf je iets? Hoe zorg je voor een goed tempo? Hoe creëren we de juiste sfeer in ons verhaal?


Zaterdag 27 april - Publiceren en vormgeving
Niet alleen moet de inhoud van je verhaal goed zitten, het moet er ook goed uit zien. Tijdens deze workshop vind je de juiste lay-out voor jouw tekst. Brainstorm over die ene titel die alle aandacht vangt en leer hoe je een samenvatting schrijft die elke lezer (en uitgever) meeneemt. Wil je pitchen bij een uitgever of plan je om je werk uit te geven in eigen beheer? We overlopen alle tips & tricks voor hoe je een pitch schrijft voor die grote uitgever of een achterflap schrijft voor je nieuwe uitgave. Klaar voor de boekenmarkt. 


Zowel beginners als schrijvers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen, zijn welkom!
Voor taalmakers van 15 tot 26 jaar. 

De docenten
Marc Willems is schrijver en scenarist. An Leenders is de directeur van Creatief Schrijven.


Deze cursus werd bedacht en gecreëerd door de TOTAAL-community en wordt aangeboden door TOTAAL en kubus, de Jongerenbib van Permeke.

Sessie(s)

7 zaterdagnamiddagen, 3 en 24 februari, 2, 16 en 23 maart, 20 en 27 april.
telkens van 13u tot 16u


Details

Georganiseerd door TOTAAL

Docent Marc Willems & An Leenders

Duur Meerdere dagen

Start 16 mrt 2024, 12:00

Einde 27 apr 2024, 14:00

Prijs Gratis

Regio Antwerpen

Locatie kubus, de Jongerenbib van Permeke, De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie -18

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!