Van droom naar boek: Jouw schrijversdroom in zeven stappen (15-26j)

Wil je je schrijversdroom waarmaken? Je eerste verhaal neerpennen, maar weet je niet waar te beginnen? Tijdens deze cursus nemen we onze eerste stappen in het schrijverschap. Word storyteller en ontdek de basiselementen van een goed verhaal. Wat zijn de vier technieken om spanning te creëren? En wanneer en waarom locatie en setting belangrijk zijn. 

In deze cursus op zeven zaterdagnamiddagen reiken Marc Willems en An Leenders je tools en vaardigheden aan om te beginnen met schrijven. 

Je kiest zelf welke sessies je volgt. Je mag het volledige traject volgen of specifieke sessies uitkiezen.


Over de sessies

Zaterdag 14 september - Inspiratie vinden
Inspiratie vinden we overal. Tijdens deze workshop openen we onze ogen en spitsen we onze oren voor inspiratie. Waar kan je ideeën vangen? Hoe bedenk je die ene straffe premisse waarmee je van start kan gaan?


Zaterdag 21 september - Plotstructuur en wendingen
Tijdens deze workshop bestuderen we het hoofd- en nevenplot van je verhaal. Hoe introduceer je plotwendingen die de lezer van hun stoel blazen? Duik in de actiestructuren en plotwendingen die je jouw verhaal kan geven. 


Zaterdag 28 september - Personages
Een bangelijk verhaal wordt gedragen door goed uitgeschreven personages. Tijdens deze workshop nemen we onze personages onder de loep. Welke karakters leven er in jouw verhaal? Wat is het verschil tussen ronde en vlakke personages? Hoe laat je je personages levensecht voelen en hoe ontwikkelen ze zich doorheen het verhaal? 


Zaterdag 5 oktober - Wereldopbouw
Hoe creëer je een wereld voor jouw verhaal? Onderzoek hoe je de wereld van je personages echt kan laten voelen en ontdek hoe deze omgeving invloed heeft op je personages en het verhaal.


Zaterdag 12 oktober - Thema en symboliek
Wat wil je vertellen met je verhaal? Gaat je werk over een conflict of net over mentale gezondheid en psychologie? Tijdens deze workshop leer je hoe je thema's, symboliek en een boodschap verwerkt in je tekst. 


Zaterdag 19 oktober - Stijl
Nog op zoek naar de juiste schrijfstem? Tijdens deze workshop nemen we onze schrijfstijl onder de loep. Hoe beschrijf je iets? Hoe zorg je voor een goed tempo? Hoe creëren we de juiste sfeer in ons verhaal?


Zaterdag 26 oktober - Publiceren
Wil je pitchen bij een uitgever of plan je om je werk uit te geven in eigen beheer? We overlopen alle tips & tricks voor hoe je een pitch schrijft voor die grote uitgever of een achterflap schrijft voor je nieuwe uitgave. Klaar voor de boekenmarkt. 


Zowel beginners als schrijvers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen, zijn welkom!
Voor taalmakers van 15 tot 26 jaar. 

De docenten
Marc Willems is schrijver en scenarist. An Leenders is de directeur van Creatief Schrijven.


Deze cursus werd bedacht en gecreëerd door de TOTAAL-community en wordt aangeboden door TOTAAL en kubus, de Jongerenbib van Permeke.


Je ontvangt via sms een reminder van ons voor de start van de cursus. Kan je niet meer aanwezig zijn op een sessie? Geef ons een seintje, zo kunnen we iemand op de wachtlijst gelukkig maken.

Ben je zonder verwittigen afwezig op de eerste sessie, dan kan je niet meer deelnemen aan de latere sessies van de cursus en wordt je plek automatisch afgestaan.

Sessie(s)

7 zaterdagnamiddagen, 14, 21 en 28 september en 5, 12, 19 en 26 oktober
telkens van 12u30 tot 15u30


Details

Georganiseerd door TOTAAL, de jongerenwerking van Creatief Schrijven vzw

Docent Marc Willems en An Leenders

Duur Meerdere dagen

Start 14 sep 2024, 10:30

Einde 26 okt 2024, 13:30

Prijs Gratis

Regio Antwerpen

Locatie kubus, de Jongerenbib van Permeke, De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie -18

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!