Verhaal van je leven

In deze cursus autobiografisch schrijven verzamel je verhalen over één thema: de buurt of het dorp waar je opgroeide, een persoon die je leven kleur gaf, een terugkomend motief of element,… Zoals bij een goed gemaakte taart krijg je in één doorsnede een beeld van je leven.

Je sprokkelt feiten en herinneringen, je graaft in je geheugen, je praat met betrokkenen of je zoekt in foto’s of archieven. Zo vorm je jouw verhaal.

Je personages zijn geen romanfiguren, maar hun leven is zeker de moeite van het beschrijven waard en ze weten de lezers mateloos te boeien.

Met deze feiten, herinneringen en personages gaan we aan de slag om een samenhangende tekst te schrijven: een verhaal dat leest als een roman. 

In dit traject werk je aan de opbouw van je teksten, leer je personen en gebeurtenissen beeldend te beschrijven, experimenteer je met perspectief en tijd en besteden we aandacht aan het schrijven van levendige dialogen. Verhalende non-fictie uit de literatuur biedt ons inspiratie. Je krijgt flink wat opdrachten mee waar je thuis mee aan de slag gaat. 

Deze cursus loopt over een langere periode. Zo zorgen we ervoor dat je de tijd hebt om aan een rustig tempo research te doen, je schrijven aan te scherpen, teksten te schrijven, te laten rijpen en te herwerken.

Kortom, aan het einde van deze lessenreeks, heb je een doorleefd, samenhangend en boeiend verhaal van je leven dat anderen met plezier zullen lezen als je dat wil.

"Docente Sonja Callay stimuleerde ons om onze eigen wegen te onderzoeken. Ik heb veel gehad aan de tijdlijn, de rode draad, de focus op één aspect en tips voor zintuiglijk schrijven." 

 

Locatie

Deze cursus loopt in samenwerking met Vrijzinning Punt Hasselt. We verwelkomen je voor deze cursus graag op hun locatie. 


“Wat een fijne ervaring! De mooie frisse ruimtes, het warme onthaal, het gevoel van thuiskomen in een plaats met een hart. Hier kom ik terug!” Veerle De Geyter, bezoeker

 

Kortingen

15% voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

 

Op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt alleen voor verzending in België. 

 

Sessie(s)

8 zaterdagvoormiddagen: 27 januari, 10, 17 en 24 februari, 9 en 23 maart, 20 april en 25 mei, van 9.30 tot 12.30u in het Vrijzinnig Punt, Hasselt.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Sonja Callay, schrijfdocente

Duur Meerdere dagen

Start 27 jan 2024, 08:30

Einde 25 mei 2024, 10:30

Prijs € 195.00

Regio Limburg

Locatie Vrijzinning Punt, Albrecht Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!