Wie reist, die schrijft!

Een verkenning van de reisliteratuur, in combinatie met creatieve schrijfsessies in de inspirerende omgeving van Les Mirandes (Frankrijk)

Omdat Les Mirandes op een oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt, is het een ideale plek om te focussen op de ervaringen van reizigers door de eeuwen heen. Reisverhalen behoren tot de oudste vorm van literatuur, met de Odyssee van Homeros als beroemd voorbeeld uit de oudheid. In de middeleeuwse ‘queesten’ kwam de reissymboliek centraal te staan. Met de ontdekkingsreizen in de nieuwe tijd en het groeiende reistoerisme van de 18e tot de 20e eeuw nam de populariteit van het genre verder toe. De reisliteratuur kan je onderbrengen in verschillende categorieën: fictie en non-fictie, literaire verhalen of realistische reportages, persoonlijke herinneringen of toeristische gidsen… 

Doorheen het vijfdaags programma (van 30 mei tot 4 juni 2024) bespreken we de geschiedenis van de reisliteratuur aan de hand van een gevarieerde bloemlezing. Parallel gaan we in groep aan de slag met persoonlijke reisherinneringen en gerichte kijk- en schrijfopdrachten in de omgeving van Les Mirandes. In de creatieve schrijfsessies krijg je tips en tijd om je eigen verhalen te structureren en literair vorm te geven. De persoonlijke begeleiding en feedback helpen je om je eigen stijl te ontwikkelen, maar de nadruk ligt op het plezier om creatief met taal bezig te zijn in verbinding met je reis- en schrijfgenoten in de inspirerende omgeving van Les Mirandes.

 

 

Sessie(s)

voor- en namiddag


Details

Georganiseerd door Vallis Inspirata (mail: kathleen@lesmirandes.com)

Docent Sabine De Vriendt (mail:sdv.praktijk@gmail.com)

Duur Meerdere dagen

Start 30 mei 2024 15:00

Einde 4 jun. 2024 08:00

Prijs € 1350.00

Regio Buitenland

Locatie Les Mirandes in Montmoreau (Frankrijk)

Kaart Open de kaart

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!