Nieuws

Schrijfcursussen voor jongeren - najaar 2024

Buiten de lijntjes schrijven maakt gelukkig 

Fatiha Berrazi


Ben jij klaar om buiten de lijntjes te schrijven? Laat dit najaar je creativiteit de vrije loop met een schrijfcursus. Of je nu beginner bent of al wat kilometers op de teller hebt, in onze cursusagenda staat voor elk wat wils. 

Snuister in het overzicht hieronder, ontdek de cursus die jou op het lijf geschreven is en schrijf je in! Volg je graag een andere cursus? Bekijk de cursuspagina waarop ook cursussen voor volwassenen staan.

We breiden deze lijst nog uit. Kom dus af en toe eens opnieuw kijken. 


Van droom naar boek: Jouw schrijversdroom in zeven stappen (15-26j) - Antwerpen

Wil je je schrijversdroom waarmaken? Je eerste verhaal neerpennen, maar weet je niet waar te beginnen? Tijdens deze cursus nemen we onze eerste stappen in het schrijverschap. Word storyteller en ontdek de basiselementen van een goed verhaal. Wat zijn de vier technieken om spanning te creëren? Waarom en wanneer zijn locatie en setting belangrijk?

Docent | Marc Willems, scenarist, auteur & An Leenders, directeur Creatief Schrijven

Tijdstip | Zeven zaterdagmiddagen, 14, 21 en 28 september, 5, 12, 19 en 26 oktober van 12.30 tot 15.30u.

 

In de Ban van Fantasy Schrijven 2.0 (15-26j) - Gent

Hoe schrijf je een fantasyverhaal dat leest als een trein, én waarbij de lezer compleet wordt ondergedompeld in de wereld die jij hebt gecreëerd? In deze cursus inspireren we ons op mythologische en sprookjeselementen, leren we actiescènes echt spannend maken, en creëren we fantasyculturen en banden tussen je personages die levensecht voelen. 

Docent | Petra Doom, auteur, dichter

Tijdstip | Vier zaterdagmiddagen, 28 september, 5, 12 en 19 oktober van 14 tot 17u.

 

Basistraject creatief schrijven (12-16 jaar) - Kortrijk

Schrijven, hoe begin je eraan? Hoe bedenk je een plot? Een verhaalstructuur? Waar komen je personages vandaan? Vijf sessies lang dompelen we je onder in de kneepjes van het vak. We gaan aan de slag met verschillende werkvormen en analyseren het schrijfproces. Auteur Bart Vanhee, die zich thuis voelt in verschillende genres, helpt je de geheime wereld van het creatief schrijven doorgronden!

Docent | Bart Vanhee, auteur

Tijdstip | Vijf zaterdagen, 12, 19, 26 oktober, 9 en 16 november van 13.30 tot 15.30u.

 

Schrijfresidentie WOORDENVLOED (18-30j) - Nieuwpoort

Ga een week samen met andere jonge taalmakers op residentie naar Nieuwpoort en til je eigen project naar het volgende niveau. Neem deel aan workshops afgestemd op jouw persoonlijke werk, wissel teksten en feedback met andere woordkunstenaars en claim je eigen schrijfplek en tijd om aan je project te werken. Verwacht je aan toffe uitstappen, een bezoek van een gastauteur en een bonte avond: writerstyle.

Docent | Wordt later bekendgemaakt

Tijdstip | Herfstvakantie, van 28 oktober tot 1 november

 

Herfstkamp De Wondertuin (8-12 j) - Gent

Onderaan de Krook ligt een kleine wondertuin verscholen… een maakbib vol toestellen waar je gekke dingen mee kunt maken, je eigen wereld bouwen. Een ideale plek om spelen met taal te verbinden aan het creëren, om woord en vorm samen te brengen en je eigen fantasieën tot leven te wekken! Een herfstkamp voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. 

Docent | Een geheim agent

Tijdstip | Herfstvakantie, van 28 tot 31 oktober, van 10u tot 16u (opvang van 9u tot 17u)

 

Wat mag je verwachten van een schrijfcursus van Creatief Schrijven vzw? 

  • De schrijfcursussen van Creatief Schrijven vzw staan garant voor plezier in de Nederlandse taal. 
  • Onze cursussen versterken je schrijfcompetentie(s)
  • Een schrijfcursus volgen is leren in groep. We verbinden je met andere schrijfgenoten die je ook kunnen versterken en ondersteunen in jouw leerpad. 
  • Onze docenten hebben oog voor jouw unieke groeiproces. Iedereen heeft een ander verhaal te vertellen; iedereen krijgt daar ruimte voor. 
  • We bieden je de vrijheid om eigen creatieve keuzes te maken en de kans om je tekstcreatie te 'tonen'.