Auteursgesprek met Bregje Hofstede

Omdat niemand zo inspirerend over schrijven kan vertellen als de schrijver zelf organiseert Creatief Schrijven vijf gesprekken met auteurs over hun schrijverschap.

Bregje Hofstede (1988) is een veelzijdige en veelgeprezen schrijver en activist. Ze is actief binnen XR en is mede-oprichter van feministische actiegroep De Bovengrondse en Stichting Nationaal Heksenmonument. Hofstede debuteerde in 2014 met de roman ‘De hemel boven Parijs’, die werd genomineerd voor o.a. de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil. Haar tweede roman ‘Drift’ (2018), ‘vlijmscherp’ (Volkskrant) en ‘genadeloos’ (Trouw), haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Daarnaast publiceerde ze de essaybundel ‘De herontdekking van het lichaam: over de burn-out’ (2016) en het non-fictie boek ‘Slaap vatten: hoe een slapeloze de nacht terugwon’ (2020), evenals het wandelverhaal ‘Bergje’ (2021) en de pornografische novelle ‘December’ (2022). Haar nieuwste, veelbesproken roman ‘Oersoep’ (2023) ligt momenteel bij de boekhandel.

De auteursgeprekken zijn een onderdeel van Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie, in samenwerking met Behoud de Begeerte. Ook niet-studenten zijn welkom.

Anneleen Van Offel, eveneens schrijver, leidt tijdens het eerste uur de gesprekken in goede banen en peilt schaamteloos naar de geheimen van het schrijver zijn. Het laatste halfuur is telkens gereserveerd voor vragen uit het publiek.

 

Praktisch

Het gesprek vindt plaats in bibliotheek Permeke in Antwerpen, De Coninckplein 26, op woensdag 18 september. We starten om 20.00 uur en eindigen om 21.30 uur.

Schrijf in via de knop ‘inschrijven’ op de huidige webpagina.

 

Volg alle auteursgesprekken

 

Kortingen

15% korting voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Ben je student of docent uit het deeltijds kunstonderwijs? Dan kan je deze gesprekken bijwonen voor slechts 5 euro per avond (in plaats van 15 euro) of 20 euro voor de hele reeks (in plaats van 60 euro). Exclusief Auteursgesprek De Wetten. Inschrijven kan via een mailtje aan katrien@creatiefschrijven.be. Er zal een kaart klaar liggen aan het onthaal, die je ter plaatse kan betalen. 

Op magazine VERZIN 

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze actie geldt enkel voor Belgische cursisten omwille van de hoge internationale portkosten. 

 

Foto Bregje Hofstede © Alexander Dhiet

Foto Anneleen Van Offel © Damon De Backer


Nog 14 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 17 sep 2024, 21:00

Sessie(s)

Woensdag 18 september van 20 tot 21.30u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven i.s.m. Behoud de Begeerte

Docent Anneleen Van Offel, Bregje Hofstede

Duur 1 dag(deel)

Start 18 sep 2024, 18:00

Einde 18 sep 2024, 19:30

Prijs € 15.00

Regio Antwerpen

Locatie Bibliotheek Permeke in Antwerpen, De Coninckplein 26

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 14 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 17 sep 2024, 21:00

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!