Auteursgesprek met Maarten Inghels

Omdat niemand zo inspirerend over schrijven kan vertellen als de schrijver zelf organiseert Creatief Schrijven vijf gesprekken met auteurs over hun schrijverschap.

Maarten Inghels (Borgerhout, België, 1988) is een schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Zijn werk bestaat uit boeken, video’s, performances en installaties in de publieke ruimte. Inghels debuteerde in 2008 met ‘Tumult’ in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij en ontwikkelde zich sindsdien tot een originele dichter en schrijver. Zijn derde dichtbundel ‘Nieuwe rituelen’ werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2016. Vertalingen van zijn gedichten werden gepubliceerd in internationale tijdschriften en bloemlezingen en Inghels was de voorbije jaren te gast op verscheidene literatuurfestivals in binnen- en buitenland. 

De auteursgeprekken zijn een onderdeel van Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie, in samenwerking met Behoud de Begeerte. Ook niet-studenten zijn welkom.

Anneleen Van Offel, eveneens schrijver, leidt tijdens het eerste uur de gesprekken in goede banen en peilt schaamteloos naar de geheimen van het schrijver zijn. Het laatste halfuur is telkens gereserveerd voor vragen uit het publiek.

 

Praktisch

Het gesprek vindt plaats in bibliotheek Permeke in Antwerpen, De Coninckplein 26, op woensdag 12 maart. We starten om 20.00 uur en eindigen om 21.30 uur.

Schrijf in via de knop ‘inschrijven’ op de huidige webpagina.

 

Volg alle auteursgesprekken

 

Kortingen

15% korting voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

Ben je student of docent uit het deeltijds kunstonderwijs? Dan kan je deze gesprekken bijwonen voor slechts 5 euro per avond (in plaats van 15 euro) of 20 euro voor de hele reeks (in plaats van 60 euro). Exclusief Auteursgesprek De Wetten. Inschrijven kan via een mailtje aan katrien@creatiefschrijven.be. Er zal een kaart klaar liggen aan het onthaal, die je ter plaatse kan betalen. 

Op magazine VERZIN 

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze actie geldt enkel voor Belgische cursisten omwille van de hoge internationale portkosten. 

 

Foto Maarten Inghels © Joris Caesar

Foto Anneleen Van Offel © Damon De Backer


Nog 15 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 11 mrt 2025, 22:00

Sessie(s)

Woensdag 12 maart van 20 tot 21.30u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven i.s.m. Behoud de Begeerte

Docent Anneleen Van Offel, Maarten Inghels

Duur 1 dag(deel)

Start 12 mrt 2025, 19:00

Einde 12 mrt 2025, 20:30

Prijs € 15.00

Regio Antwerpen

Locatie Bibliotheek Permeke in Antwerpen, De Coninckplein 26

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 15 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 11 mrt 2025, 22:00

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!