Auteursgesprek met Jos Borré

Omdat niemand zo inspirerend over schrijven kan vertellen als de schrijver zelf organiseert Creatief Schrijven vijf gesprekken met auteurs over hun schrijverschap.

Jos Borré (1948) schreef jarenlang recensies over Nederlandse en Vlaamse literatuur voor vele bladen en tijdschriften, het meest en het langst voor De Morgen. Hij zetelde verscheidene keren in de jury van De Gouden Uil, de AKO literatuurprijs en andere, officiële literaire prijzen. Hij publiceerde onder meer de monografie ‘Walter van den Broeck’ (1985), ‘Gerard Walschap. Rebel en missionaris’ (1990) en ‘Gerard Walschap. Een biografie’ (2013). Zijn meest recente werk, ‘Thuiskomen. Leven en werk van Walter van den Broeck’ (april 2024), is het eerste omvattende overzicht van Van den Broecks rijkelijke oeuvre.

De auteursgeprekken zijn een onderdeel van Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie, in samenwerking met Behoud de Begeerte. Ook niet-studenten zijn welkom.

Anneleen Van Offel, eveneens schrijver, leidt tijdens het eerste uur de gesprekken in goede banen en peilt schaamteloos naar de geheimen van het schrijver zijn. Het laatste halfuur is telkens gereserveerd voor vragen uit het publiek.

 

Praktisch

Het gesprek vindt plaats in bibliotheek Permeke in Antwerpen, De Coninckplein 26, op woensdag 13 november. We starten om 20.00 uur en eindigen om 21.30 uur.

Schrijf in via de knop ‘inschrijven’ op de huidige webpagina.

 

Volg alle auteursgesprekken

 

Kortingen

15% korting voor:

  • jongeren (-26)
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

Ben je student of docent uit het deeltijds kunstonderwijs? Dan kan je deze gesprekken bijwonen voor slechts 5 euro per avond (in plaats van 15 euro) of 20 euro voor de hele reeks (in plaats van 60 euro). Exclusief Auteursgesprek De Wetten. Inschrijven kan via een mailtje aan katrien@creatiefschrijven.be. Er zal een kaart klaar liggen aan het onthaal, die je ter plaatse kan betalen. 

Op magazine VERZIN 

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze actie geldt enkel voor Belgische cursisten omwille van de hoge internationale portkosten. 

 

Foto Jos Borré © Koen Broos

Foto Anneleen Van Offel © Damon De Backer


Nog 15 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 12 nov 2024, 22:00

Sessie(s)

Woensdag 13 november van 20 tot 21.30u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven i.s.m. Behoud de Begeerte

Docent Anneleen Van Offel, Jos Borré

Duur 1 dag(deel)

Start 13 nov 2024, 19:00

Einde 13 nov 2024, 20:30

Prijs € 15.00

Regio Antwerpen

Locatie Bibliotheek Permeke in Antwerpen, De Coninckplein 26

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 15 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 12 nov 2024, 22:00

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!