In de Ban van Thrillers Schrijven (15-26j)

Wil je zelf een spannend verhaal of boek schrijven? Wil je weten hoe je een ijzersterke plot twist bedenkt, of hoe je protagonisten en antagonisten (lees: de schurk!) vlees en bloed geeft? 

Dan is deze cursus iets voor jou! We gaan aan de slag met de elementen die je nodig hebt om je spannende verhaal op papier te zetten.

Tijdens vier sessies concentreren we ons op de volgende elementen:

  1. Wat maakt een verhaal spannend? En vooral: hoe kan ik aan de slag met die ene twist of dat idee dat me ’s nachts wakker houdt?
  2. Personages: de protagonist versus de antagonist. Wie is wie en waarom zijn ze zo belangrijk in een thriller? Wat met de nevenpersonages? Hoe onderscheid ik elk karakter van elkaar? Verken de dialoog en eigenheid van elk personage.
  3. Research. Het belang van geloofwaardigheid, plottwisten en het creëren van suspense. Hoe verwerk ik het echte leven in mijn verhaal? (En gaan mijn vrienden zich herkennen?)
  4. Schrijven is schrappen. Schrijven is oefenen. Maar hoe doe ik dat? En ook: ik heb een eerste versie van een spannend idee. Wat nu?

Zowel beginners als schrijvers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen zijn welkom! Voor taalmakers van 15 tot 26 jaar. 

 

Wist je dat we tijdens In de Ban van Thrillers Schrijven samen een verhalenbundel zullen creëren? Schrijf met de hulp van Sandra J. Paul een spannend verhaal en zet het resultaat in de spotlight.
Meeschrijven aan de verhalenbundel tijdens dit traject is niet verplicht. 

Sandra J. Paul is een veelzijdige schrijf-duizendpoot met een portfolio van kinderboeken tot psychologische thrillers en alles daartussen. Haar boeken worden verkocht in veertien landen. Ze schrijft zowel Nederlandstalige als Engelstalige thrillers. De rechten van haar thriller Mijn Waarheid werden verkocht voor film en/of streaming. Ze staat bekend om haar unieke plottwisten die een verhaal vaak volledig omgooien. Haar lezers geven haar vaak de feedback dat haar boeken lezen als een film. Ze is dan ook volop bezig aan haar eerste eigen screenplay.

Deze cursus loopt in samenwerking met en vindt plaats in Bibliotheek De Krook in Gent.
Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht!


Nog 10 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 1 mrt. 2024 11:00

Sessie(s)

4 zaterdagnamiddagen 2, 9, 16 en 23 maart telkens van 14u tot 17u


Details

Georganiseerd door TOTAAL, de jongerenwerking van Creatief Schrijven vzw

Docent Sandra J. Paul

Duur Meerdere dagen

Start 2 mrt. 2024 13:00

Einde 23 mrt. 2024 16:00

Prijs Gratis

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Leeftijdscategorie -18

Type Groepscursus


Nog 10 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 1 mrt. 2024 11:00

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!