Inspiratiemoment voor schrijfdocenten: Creatief schrijven en AI

We onderzoeken de kansen en risico’s van schrijven en AI tijdens dit inspiratiemoment voor schrijfdocenten.


Blijven ontwikkelen geldt niet alleen voor een student maar ook voor een docent, want als docent blijf je eeuwig student! We ondersteunen je hierbij graag door de organisatie van vier inspiratiemomenten voor schrijfdocenten tijdens het academiejaar 2024-2025. 

Deze cursus is specifiek voor schrijfdocenten.

Sinds de komst van ChatGPT kan niemand nog ontsnappen aan generatieve AI. Ook veel schrijvers vragen zich af welke invloed kunstmatige intelligentie op hun activiteiten zal hebben. Hoe kan AI meerwaarde bieden aan auteurs in verschillende genres?

Yves Peirsman toont hoe generatieve AI werkt. We onderzoeken waarin taalmodellen als ChatGPT uitblinken, waar ze tekortschieten, en hoe auteurs ze inzetten in hun schrijfproces. We bespreken vragen rond bijvoorbeeld bias, copyright en plagiaat. Ten slotte experimenteren we met generatieve software die specifiek op schrijvers is gericht.


Deze workshop wisselt theorie af met praktijk, dus breng zeker zelf je laptop mee!

 

Over de docent

Yves Peirsman is taaltechnoloog en fictieauteur. Hij behaalde een doctoraat in computerlinguïstiek aan de KU Leuven en was een tijd postdoctoraal onderzoeker aan Stanford University. Sinds 2011 ontwikkelde hij AI-software voor een lange reeks bedrijven in binnen- en buitenland. In 2022 richtte hij Deontic op, een startup die taaltechnologische oplossingen bouwt voor de mobiliteitsindustrie. 

Schrijven is Yves’ tweede grote passie. Hij publiceerde meerdere korte verhalen in literaire tijdschriften. Zijn debuut De burgemeester en de opvolger Oude wonden vestigden hem als Vlaamse misdaadauteur. Momenteel werkt Yves aan een literaire roman waarin ook artificiële intelligentie een hoofdrol speelt.

 

Locatie

In de schrijfhub van Creatief Schrijven vzw, in de gezellige wijk ‘Groenenhoek’, op tien minuten wandelen van station Antwerpen-Berchem

Alle inspiratiemomenten

Laat je vier keer inspireren door de ervaring van een schrijfdocent. Volg alle sessies en ontvang 25 euro korting. Schrijf je hier in voor alle sessies of bekijk de andere sessies eerst in detail.

 

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt alleen voor verzending in België.

 


Nog 10 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 28 nov 2024, 15:30

Sessie(s)

29 november 2024 van 13.30 tot 16.30 u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Yves Peirsman

Duur 1 dag(deel)

Start 29 nov 2024, 12:30

Einde 29 nov 2024, 15:30

Prijs € 55.00

Regio Antwerpen

Locatie Creatief Schrijven vzw, Gitschotellei 138, 2600 Berchem, op 10 minuten wandelen van Berchem-station.

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 10 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 28 nov 2024, 15:30

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!