Inspiratiemoment voor schrijfdocenten: Poëzie als dichter en docent

Hoe zijn je praktijk als docent en schrijver met elkaar verweven? Tijdens dit inspiratiemoment opent Charlotte Van den Broeck de deuren van haar klaslokaal en geeft een unieke inkijk in haar praktijk als poëziedocent.


Blijven ontwikkelen geldt niet alleen voor een student maar ook voor een docent, want als docent blijf je eeuwig student! We ondersteunen je hierbij graag door de organisatie van vier inspiratiemomenten voor schrijfdocenten tijdens het academiejaar 2024-2025. 

Deze cursus is specifiek voor schrijfdocenten.

Gebaseerd op haar eigen praktijk beschrijft Charlotte Van den Broeck hoe ze invulling geeft aan haar rol als poëziedocent en vertelt ze hoe haar praktijk als dichter daarmee verweven is. Welke vormen neemt poëzie vandaag aan en hoe speel je daar als docent op in? Tijdens deze inspiratiesessie opent Charlotte de deuren van haar klaslokaal en geeft een unieke inkijk in haar praktijk als poëziedocent.

 

Over de docent

Charlotte Van den Broeck debuteerde ze met de dichtbundel Kameleon, bekroond met de Herman De Coninck Debuutprijs. In 2017 verscheen Nachtroer, waarvoor ze de driejaarlijkse Paul Snoekprijs voor de beste Nederlandstalige bundel kreeg. Haar poëzie werd vertaald naar het Duits, Frans, Engels, Spaans, Afrikaans en Servisch. Op het podium zoekt ze naar een performatieve benadering van poëzie, waarin de ‘zegbaarheid’ en lichamelijkheid centraal staat. In oktober 2019 verscheen haar prozadebuut Waagstukken. Charlotte Van den Broeck schrijft op freelance basis voor De Standaard der Letteren en doceert Literaire Analyse en Essayistiek aan het Koninklijk Conservatorium, Antwerpen.

 

Locatie

In de schrijfhub van Creatief Schrijven vzw, in de gezellige wijk ‘Groenenhoek’, op tien minuten wandelen van station Antwerpen-Berchem

Alle inspiratiemomenten

Laat je vier keer inspireren door de ervaring van een schrijfdocent. Volg alle sessies en ontvang 25 euro korting. Schrijf je hier in voor alle sessies of bekijk de andere sessies eerst in detail.

 

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt alleen voor verzending in België.

 


Nog 10 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 27 mrt. 2025 15:30

Sessie(s)

28 maart 2025 van 13.30 tot 16.30 u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Charlotte Van den Broeck

Duur 1 dag(deel)

Start 28 mrt. 2025 12:30

Einde 28 mrt. 2025 15:30

Prijs € 55.00

Regio Antwerpen

Locatie Creatief Schrijven vzw, Gitschotellei 138, 2600 Berchem, op 10 minuten wandelen van Berchem-station.

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 10 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 27 mrt. 2025 15:30

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!