Inspiratiemoment voor schrijfdocenten: Podcasts en audiofictie

Tijdens dit inspiratiemoment onderzoeken we de relatie tussen tekst en geluid. 


Blijven ontwikkelen geldt niet alleen voor een student maar ook voor een docent, want als docent blijf je eeuwig student! We ondersteunen je hierbij graag door de organisatie van vier inspiratiemomenten voor schrijfdocenten tijdens het academiejaar 2024-2025. 

Deze cursus is specifiek voor schrijfdocenten.

In 1932 schreef de Duitse mediacriticus Rudolf Arnheim: “De radiostudio’s moeten nadrukkelijk dichters uitnodigen, want het is zeer aannemelijk dat zij in het bijzonder in staat zijn om een verbaal kunstwerk aan te passen aan de grenzen van de wereld van ruimte, geluid en muziek.” Bijna honderd jaar later is het medium gedemocratiseerd in de vorm van de podcast en … de dichters hebben er nog steeds iets te zoeken. Schrijvers in het algemeen. 

In deze workshop onderzoeken we de relatie tekst en geluid. We kijken wat schrijvers het medium te bieden hebben en vooral ook andersom: wat kunnen onze studenten leren van werken voor audio? Een inleiding tot schrijven voor podcasts, radiofictie en vooral: luisteren. 

Een mix tussen theoretische achtergrond, literatuuradviezen en concrete opdrachten. 

 

Over de docent

Dennis Gaens is schrijver, podcastmaker en geluidsontwerper. Hij publiceerde de dichtbundels ik en mijn mensen en schering en inslag. Hij maakte de muziektheatervoorstellingen Lucy (met Marco Martens) en En de ander (met Orgel Vreten). In 2014 begon hij de literaire podcast Ondercast. Onder die naam maakt hij nu audioproducties: podcasts, audiotours, hoorspelen en geluidsontwerp. Het meest recente werk in die laatste categorie is de fictieserie dat dus

Daarnaast is Gaens kerndocent bij Creative Writing aan ArtEZ, gaf hij les bij de Gerrit Rietveld Academie, en verzorgde hij projectonderwijs bij Woordkunst in Antwerpen, het Joanneum in Graz en verschillende workshops voor de European Association of Creative Writing Programmes.


Locatie

In de schrijfhub van Creatief Schrijven vzw, in de gezellige wijk ‘Groenenhoek’, op tien minuten wandelen van station Antwerpen-Berchem

 

Alle inspiratiemomenten

Laat je vier keer inspireren door de ervaring van een schrijfdocent. Volg alle sessies en ontvang 25 euro korting. Schrijf je hier in voor alle sessies of bekijk de andere sessies eerst in detail.

Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 18 i.p.v. 24 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt alleen voor verzending in België.

 

 


Nog 10 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 6 feb 2025, 15:30

Sessie(s)

7 februari 2025 van 13.30 tot 16.30 u.


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Docent Dennis Gaens

Duur 1 dag(deel)

Start 7 feb 2025, 12:30

Einde 7 feb 2025, 15:30

Prijs € 55.00

Regio Antwerpen

Locatie Creatief Schrijven vzw, Gitschotellei 138, 2600 Berchem, op 10 minuten wandelen van Berchem-station.

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 10 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 6 feb 2025, 15:30

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!