Zin in musea: Aboriginals in Brussel

In het voorjaar van 2022 maken we opnieuw van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een ander museum, in een andere stad en met andere kunstwerken als inspiratiebron. We geven de aftrap in onze hoofdstad, in het Koninklijk Museum Kunst en Geschiedenis.

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe dompelt je graag onder in de fascinerende wereld de Aboriginele schilderkunst - tegelijkertijd doordrenkt van traditie én uitermate hedendaags, steeds verankerd in het spirituele. In de namiddag gaan we creatief schrijvend nieuwe verhoudingen neerpennen. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag.

De expo

Als een venster op een lang verleden tijd, brengen hedendaagse Australische kunstenaars nieuw leven in de oeroude Aboriginalkunst. Deze Droomtijd/Before Time Began voert onze relatie tot het zichtbare en onzichtbare naar nieuwe perspectieven in de mens/natuur verhoudingen. Aboriginele kunst is meer dan enkel een fysieke en zintuiglijke ervaring; ze nodigt uit om onze verhouding tot de aarde en het universum in vraag te stellen.

Van harte welkom! 

 

Praktisch

Breng je eigen picknick en drank mee.
Een week vooraf ontvang je een mail met de praktische info. 

Korting hele reeks ‘Zin in musea’

Deze sessie maakt deel uit van een groter traject ‘Zin in Musea’, telkens de laatste zondag van de maand. Neem je deel aan de hele reeks? Dan krijg je één sessie cadeau en betaal je 196 euro i.p.v. 245.
Interesse? Stuur dan uiterlijk 25 januari een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met vermelding 'abo Zin in musea'.  Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingsacties. 

De andere sessies zijn op: 

 

15% korting voor:

jongeren (-26)
leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).


Korting op magazine
VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 i.p.v. 20 euro voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Deze korting geldt enkel voor verzending in België. 

______________

Warlimpirrnga Tjapaltjarri (°1950), Zonder titel (s.d., Acrylverf op papier, 120 x 180 cm) — Collection Philippson © Courtesy of the artist | foto: Vincent Everarts

Sessie(s)

Zondag 30 januari, Koninklijk Museum Kunst en Geschiedenis


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Christina Vanderhaeghe

Duur 1 dag(deel)

Start 30 jan. 2022 10:00

Einde 30 jan. 2022 16:00

Prijs € 49.00

Regio Brussel

Locatie Koninklijk Museum Kunst en Geschiedenis, Jubelpark 10, Brussel

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!