Nieuws

“Je krijgt er een bekendheid door, maar je wordt ook heel kwetsbaar.”

Schrijfdagmaand: de schrijver in het mediatijdperk met Mohammer Ouaamari, Kristien Hemmerecht en Christophe Vekeman

Dit jaar is er helaas geen Schrijfdag. We hebben tijd nodig voor onze verhuis en andere projecten. Maar niet getreurd, we hebben heel wat interessant materiaal van onze online Schrijfdag vorig jaar. Dat delen we deze maand graag met je. Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag. Deze week delen we het panelgesprek over de schrijver in het mediatijdperk.

Is er nog ruimte voor een tegendraadse literatuur in een tijdperk waarin schrijvers steeds vaker een onderdeel zijn van de media-cultuur? Ga je als schrijver bewust in interactie met die cultuur of blijf je er beter van weg? 

Wim Oosterlinck gaat in gesprek met kritische stemmen Mohamed Ouaamari, auteur van ‘Groetjes uit Vlaanderen’ en columnist bij De Morgen, auteur en schrijfdocent Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman, auteur en columnist bij De Standaard.

 

 

Beginnen aan je boek?

Wil jij ook een boek publiceren? Ontdek in drie sessies ‘Zo begin ik aan mijn boek’ hoe jij je verhaal omzet in een boek. Je verkent hoe je jouw schrijfritme opbouwt en welke structuur jouw boek het best heeft. Je leert het belang van helder schrijven, krijgt feedback op aangeleverde teksten en schrijftips. 

 

Schrijfdagmaand

Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag. Dit zijn de andere opnames die al gedeeld werden.

Anneleen Van Offel met Fleur Pierets en Johan de Boose over autofictie, het fictionaliseren van het eigen leven.

Esohe Weyden met Salma Nachi en Sayira Maruf over de weg die zijn hebben afgelegd om tot hun verhaal te komen.

Debutantenbal met Valerie Tack, Hind Eljadid, Marieke De Maré en Anneleen Van Offel.

Mira Feticu over hoe een nieuwe taal ervoor zorgt dat je als persoon verandert. Kan literatuur daarbij een taal bieden die alle andere talen overstijgt?

 

Op ons YouTube-kanaal vind je opnames van auteurslezingen, een blik achter de schermen tijdens De Schrijfwijzen en maak je kennis met enkele van onze collega's. Neem zeker eens een kijkje!