Nieuws

“Ik wil met mijn schrijven impact hebben.”

Schrijfdagmaand: kom op verhaal met Salma Nachi en Sayira Maruf

Dit jaar is er helaas geen Schrijfdag. We hebben tijd nodig voor onze verhuis en andere projecten. Maar niet getreurd, we hebben heel wat interessant materiaal van onze online Schrijfdag vorig jaar. Dat delen we deze maand graag met je. Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag. Dit is de infosessie ‘Kom op verhaal’.

Storytelling, of verhalen vertellen, kan iedereen. Woordkunstenaar Esohe Weyden gaat in gesprek met Salma Nachi en Sayira Maruf over de vele manieren om op zo’n verhaal te komen. Ook het verhaal bij de lezer krijgen komt aan bod. Wat was de rol van het collectief van de Letterzetter van Kortrijk, een talentontwikkelingsprogramma voor jongeren, en het inclusief creatietraject van Studio Sesam?

“Ik schrijf om mijn creativiteit kwijt te kunnen,” deelt Sayira Maruf, “maar ik wil met mijn schrijven ook iets maatschappelijks veranderen, impact hebben.”

Salma Nachi en Sayira Maruf delen de weg die zij hebben afgelegd om tot hun verhaal te komen. 

 

 

Salma Nachi is lid van het Collectief van de Letterzetter van Kortrijk. Ze werkt aan haar debuut. Sayira Maruf publiceerde samen met Anke De Potter het prentenboek 'Vleugels van papier'. 

 

Wil jij ook debuteren?

Tijdens de snelcursus zorgeloos publiceren maak je op één namiddag kennis met het uitgeeflandschap. Je krijgt praktisch advies over uitgeven in eigen beheer of bij een erkende uitgeverij. Deskundigen zetten je op weg en auteurs geven inzage in de manier waarop zij in hun eentje hun boek de wijde wereld insturen. Je gaat naar huis met praktisch advies waar je direct mee aan de slag kunt.

De snelcursus zorgeloos publiceren vindt plaats in Leuven op 4 mei.

 

Schrijfdagmaand

Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag. Dit zijn de andere opnames die al gedeeld werden.

Anneleen Van Offel met Fleur Pierets en Johan de Boose over autofictie, het fictionaliseren van het eigen leven.

Debutantenbal met Valerie Tack, Hind Eljadid, Marieke De Maré en Anneleen Van Offel.

Mohamed Ouaamari, Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman in gesprek met Wim Oosterlinck over De schrijver in het mediatijdperk.

Mira Feticu over hoe een nieuwe taal ervoor zorgt dat je als persoon verandert. Kan literatuur daarbij een taal bieden die alle andere talen overstijgt?

 

Op ons YouTube-kanaal vind je opnames van auteurslezingen, een blik achter de schermen tijdens De Schrijfwijzen en maak je kennis met enkele van onze collega's. Neem zeker eens een kijkje!