Nieuws

“Ik ben slecht in leven. Ik ben beter in literatuur.”

Schrijfdagmaand: Rebirth met Mira Feticu

Dit jaar is er helaas geen Schrijfdag. We hebben tijd nodig voor onze verhuis en andere projecten. Maar niet getreurd, we hebben heel wat interessant materiaal van onze online Schrijfdag vorig jaar. Dat delen we deze maand graag met je. Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag.

Deze week delen we de bevlogen lezing van Mira Feticu over haar liefde voor de Nederlandse taal. 

Is schrijfster Mira Feticu een taalverrader? Voor iemand die door haar taal, haar moedertaal is gered, is ze een ondankbare moedertaalspreker. Ze wist niet dat ze door de verandering van taal iemand anders zou worden. Het is alsof ze opnieuw is geboren, maar zonder dat ze iets vergat van haar eerste leven in Roemenië. 

Ze schakelde het Roemeens uit, omdat ze een leven wilde hebben. Een redelijk onafhankelijk leven. Mira Feticu wilde zíjn.

“Je kunt in Nederland niet Roemeens blijven spreken en het gevoel hebben dat je [er] bent. Je kunt niet in de polder leven en niet de taal van de polder spreken.”

 

 

Begin aan je boek

Wil jij ook een boek publiceren? Ontdek in drie sessies ‘Zo begin ik aan mijn boek’ hoe jij je verhaal omzet in een boek. Je verkent hoe je jouw schrijfritme opbouwt en welke structuur jouw boek het best heeft. Je leert het belang van helder schrijven, krijgt feedback op aangeleverde teksten en schrijftips. 

 

Schrijfdagmaand

Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag. Dit zijn de andere opnames die al gedeeld werden.

Anneleen Van Offel met Fleur Pierets en Johan de Boose over autofictie, het fictionaliseren van het eigen leven.

Esohe Weyden met Salma Nachi en Sayira Maruf over de weg die zijn hebben afgelegd om tot hun verhaal te komen.

Debutantenbal met Valerie Tack, Hind Eljadid, Marieke De Maré en Anneleen Van Offel.

Mohamed Ouaamari, Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman in gesprek met Wim Oosterlinck over De schrijver in het mediatijdperk.

Op ons YouTube-kanaal vind je opnames van auteurslezingen, een blik achter de schermen tijdens De Schrijfwijzen en maak je kennis met enkele van onze collega's. Neem zeker eens een kijkje!