Nieuws

"Op je eerst gevoel afgaan is belangrijk."

Schrijfdagmaand: debutantenbal met Valerie Tack, Hind Eljadid, Marieke De Maré en Anneleen Van Offel

Dit jaar is er helaas geen Schrijfdag. We hebben tijd nodig voor onze verhuis en andere projecten. Maar niet getreurd, we hebben heel wat interessant materiaal van onze online Schrijfdag vorig jaar. Dat delen we deze maand graag met je. Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag. Deze week gaat An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw, in gesprek met debutanten Valerie Tack, Hind Eljadid, Marieke De Maré en Anneleen Van Offel.

Debuteren, hoe doe je dat? Een eenvoudige vraag die niet makkelijk beantwoord kan worden. Er zijn veel stappen bij debuteren, van de eerste ideeën, tot een geprint boek, van je ambitie benoemen tot een uitgever vinden. Valerie Tack, Hind Eljadid, Marieke De Maré en Anneleen Van Offel debuteerden op ongeveer hetzelfde moment. Om tot dat debuut te komen, bewandelden ze allemaal een andere weg.

Marieke De Maré contacteerde zelf een aantal uitgeverijen, Hind Eljadid werd benaderd door de uitgeverij. Voor Anneleen Van Offel begon het met een mailtje naar een uitgever, terwijl Valerie Tack toevallig op de redactie van haar uitgeverij verzeild geraakte. Welke andere avonturen de auteurs beleefden, ontdek je hieronder. 

 

 

Wil jij ook debuteren?

Tijdens de snelcursus zorgeloos publiceren maak je op één namiddag kennis met het uitgeeflandschap. Je krijgt praktisch advies over uitgeven in eigen beheer of bij een erkende uitgeverij. Deskundigen zetten je op weg en auteurs geven inzage in de manier waarop zij in hun eentje hun boek de wijde wereld insturen. Je gaat naar huis met praktisch advies waar je direct mee aan de slag kunt.

De snelcursus zorgeloos publiceren vindt plaats in Leuven op 4 mei.

 

Schrijfdagmaand

Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag. Dit zijn de andere opnames die al gedeeld werden.

Anneleen Van Offel met Fleur Pierets en Johan de Boose over autofictie, het fictionaliseren van het eigen leven.

Esohe Weyden met Salma Nachi en Sayira Maruf over de weg die zijn hebben afgelegd om tot hun verhaal te komen.

Mohamed Ouaamari, Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman in gesprek met Wim Oosterlinck over De schrijver in het mediatijdperk.

Mira Feticu over hoe een nieuwe taal ervoor zorgt dat je als persoon verandert. Kan literatuur daarbij een taal bieden die alle andere talen overstijgt?

 

Op ons YouTube-kanaal vind je opnames van auteurslezingen, een blik achter de schermen tijdens De Schrijfwijzen en maak je kennis met enkele van onze collega's. Neem zeker eens een kijkje!