Wereldkampioenschap Poetry Slam in Brussel

In de week van 26 september strijkt het Wereldkampioenschap Poetry Slam 2022 neer in Brussel! Op 27, 28 en 29 september vinden de halve finales en de finale plaats in Kinepolis, Brussel. Doorheen de stad strijkt de rest van de week een poëtisch festival neer met allerlei activiteiten.

Een veertigtal slammers uit alle hoeken van de wereld nemen het binnenkort tegen elkaar op tijdens het WK Poetry Slam. Slammers krijgen enkele minuten de tijd om de vakjury te overtuigen. Verwacht je aan een wervelstorm van literaire kaakslagen en straffe quotes. De hosts leiden de wedstrijd meertalig in goede banen. En jij beslist mee wie er naar de volgende ronde gaat! Gil, fluit of klap jouw favoriete kandidaat naar de overwinning! 

Ambiance verzekerd!

Met deelnemers uit Algerije, Madagascar, Guinee, Botswana, Togo, Mauritius, Tsjaad, Kameroen, Zuid-Afrika, Mozambique, België, Spanje, Italië, Ierland, Kroatië, Slovenië, Cyprus, Frankrijk, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Argentinië, Dominicaanse Republiek, Mexico, Brazilië, Cuba, Uruguay, Chili, Costa Rica, Canada, Guatemala, Haïti, Japan, Australië en Nieuw Zeeland.

Marie Darah verdedigt als Belgisch Kampioen Poetry Slam 2021 de eer van ons land. 

 

Festivalprogramma

Van een showcase van de Belgische slamscene, over open mics, workshops en performances voor scholen, een documentaire over slam poetry in de gevangenis tot de halve finales en de finale. Je kan gewoon komen kijken naar en genieten van al dat poëtisch vuur of ook zelf het podium beklimmen! En uiteraard is er ook altijd de gelegenheid om te netwerken met de slammers uit de verschillende landen. 

Klik op de activiteit om meer te weten te komen.

Openingsavond WK

Workshop: Slam Poetry & Climate (eerste en tweede graad secundair)

Theater Performance “How we behave” (derde graad secundair)

LGTBQI+ in Slam Poetry: performances

Halve finale 1

Open mic (in samenwerking met De Sprekende Ezels) 27 sep

Halve finale 2

Open mic (in samenwerking met De Sprekende Ezels) 28 sep

Screening documentaires slam

Finale

 

“A poet’s power is in our abilities to tell the truth and use everything in our poetic arsenal to shift the conditions of the poor, abused and oppressed. To balance the scales of justice. Language and literature liberates. It transforms imagination and therein reality.
– Aja Monet, slamster in Rekto:Verso


Marie Darah, Belgisch en Europees kampioen slam poetry, beschrijft voor Marie Claire gevat waarom die aan slam doet: "Je veux briser le silence."

 

 

Het Wereldkampioenschap Poetry Slam is een partnerschap tussen de World Poetry Slam Organization, Creatief Schrijven vzw, Willemsfonds Brussel en Hurae en geniet de zeer gewaardeerde steun van de Vlaamse Overheid, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Europese Commissie, Muntpunt, Dansaert Hotel, VIERNULVIER, EUNIC, Jint, BRUZZ, deBuren, AraBel, Auvicom en Kinepolis.

 

<< Terug naar alle activiteiten

Praktisch

Van 26 sep. 2022 10:00

Tot 29 sep. 2022 21:00

Locatie Brussel


Organisatie

Creatief Schrijven vzw, World Poetry Slam Organization, Willemsfonds, Hurae