Cursussen

Hieronder vind je alle schrijfcursussen in Vlaanderen, Brussel en online, georganiseerd door verschillende spelers. Ons aanbod herken je aan het logo 'Creatief Schrijven'.

Filters

Regio's

Niveau's

Duur

Leeftijden

Types

Genres

Alle cursussen

Shut Up & Write

In stilte schrijven we met z'n allen, maar toch apart: een moment van gedeelde concentratie. Na afloop praten we na. 

Groepscursus Proza Poëzie Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen
7 sep. 2022 - 7 jun. 2023

Kinderboeken schrijven en illustreren

Heb je altijd al willen leren hoe je je eigen spannende, ontroerende of grappige kinderboek kan schrijven en illustreren?Misschien heb je zelfs al een eerste verhaal klaarliggen maar weet je niet zeker of het scenario wel zal aanslaan bij het jonge lezerspubliek?

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Meerdere dagen
15 sep. - 31 dec. 2022

Start to write | Poëzie

Ben jij een dichter of wil je graag starten met gedichten schrijven? Wil je graag leren hoe je je gedichten naar een hoger niveau kan tillen in jouw unieke schrijfstijl? Kan je daarbij wel wat feedback gebruiken van een ervaren schrijfcoach die zelf ook dichter is? 

Groepscursus Poëzie Online Meerdere dagen
30 sep. - 30 dec. 2022

Schrijf je manifest

In deze online masterclass word je stap voor stap begeleid bij het schrijven van jouw persoonlijk manifest: een uniek document op maat van jouw leven, intenties en dromen. Een eenvoudig en krachtig instrument om richting te geven aan je leven en je te herinneren aan wat essentieel voor je is. Een stille, magische bondgenoot die je op koers houdt, energie geeft en je helpt om je leven te leiden op een manier die echt bij je past. Elke dag opnieuw. 

Coaching Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie Online 1 dag(deel)
1 okt. - 31 dec. 2022
Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!

Proeven van schrijven - online

Korte reeks avond (-10 sessies) voor beginners. Dit is een online cursus. Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Groepscursus Proza Online Meerdere dagen
4 - 25 okt. 2022

Schrijven voor kinderen en jongeren

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
4 - 25 okt. 2022

WRITER’S COLLAB

Ben je een outliner of discovery writer? Hoe laat je de woorden uit je pen vloeien? Is writer’s block nu echt het einde? Op zoek naar jouw eigen schrijfstijl en tips? Creatief Schrijven Jong brengt jou in contact met vier verschillende auteurs en andere jonge schrijvers om samen op ontdekking te gaan!  In drie sessies leer je het schrijfproces kennen achter ’t boek van de auteur en duik je in de wereld van het schrijverschap. Laat je door gepubliceerde schrijvers inspireren, daag je schrijftalent uit en creëer je eigen stem en stijl… Eureka! Daar heb je het, alle puzzelstukjes vallen in elkaar, een tekst die jij schreeuwt. Leeftijd: 18 tot 26 jaar (ben je jonger dan 18 en neem je toch graag deel aan WRITER'S COLLAB? stuur een mail naar post@creatiefschrijven.be) Inschrijven voor Writer’s Collab kan hier!

Groepscursus Proza Poëzie Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
5 okt. 2022 - 29 mrt. 2023

Proeven van schrijven op woensdag

Korte reeks avond (-10 sessies) voor beginners. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Proza Vlaams-Brabant Meerdere dagen
5 - 26 okt. 2022

Spelen met taal

Kom ervaren hoe leuk taal wel kan zijn!

Groepscursus Proza Poëzie Kort verhaal Vlaams-Brabant Meerdere dagen
5 - 26 okt. 2022

Van tekst naar podium (18-26jaar)

Korte reeks avond (-10 sessies) voor jonger schrijvers tussen 18 en 26 jaar met of zonder schrijfervaring. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Proza Poëzie Kort verhaal Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
5 - 26 okt. 2022

Starten met schrijven op woensdagavond

Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet. Dit is een reeks voor beginnende schrijvers. Je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen.

Groepscursus Non-fictie Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
5 - 26 okt. 2022

Proeven van schrijven op donderdag

Korte reeks overdag (-10 sessies) voor beginners. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Proza Vlaams-Brabant Meerdere dagen
6 - 27 okt. 2022

Column - online

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Dit is een onlinecursus. Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Groepscursus Column Online Meerdere dagen
6 - 27 okt. 2022

Schrijven voor kinderen en jongeren

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Vlaams-Brabant Meerdere dagen
6 - 27 okt. 2022

Erotische verhalen

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Groepscursus Non-fictie Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
6 okt. - 17 nov. 2022

Masterclass komisch repertoire

Docent toneelschrijven Daan Pleumeekers dompelt je drie dagen onder in een bad vol komisch en tragikomisch repertoire. Hij brengt je tijdens Food For Laughs in contact met verschillende schrijvers en dramaturgen. Zo leer je de do’s en don’ts van het komisch schrijven!

Groepscursus Toneelteksten Antwerpen Meerdere dagen
7 - 9 okt. 2022

Poëzie: een cyclus opbouwen

Korte reeks avond (-10 sessies) voor gevorderden. Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Groepscursus Poëzie Vlaams-Brabant Meerdere dagen
10 okt. - 19 dec. 2022

Helder en overtuigend schrijven

Zit je wel eens te tobben over hoe je een boodschap duidelijk en vlot moet schrijven? Hoe je er voor kunt zorgen dat je tekst de gewenste reactie krijgt? Schrijf je wel eens voor een flyer, een brochure of een jaarverslag? En kost je dat telkens bloed, zweet en overuren? Dan biedt deze opleiding je een aantal eenvoudige handvatten aan. 

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
13 okt. 2022

De Creatief Schrijven Jong NaNoWriMo Prep!

Ga de uitdaging aan en schrijf een roman in 30 dagen! De nationale roman schrijfmaand is een schrijfuitdaging die veel enthousiasme, vastberadenheid en een deadline brengt voor iedereen die weleens dacht aan een roman schrijven.  Het klinkt intimiderend maar geen nood want CS Jong staat voor je paraat. Noteer alvast 15 oktober in je agenda, want dan is het officiële NaNoWriMo Prep-dag bij Creatief Schrijven! Samen met literaire professionals dompelen we ons onder in wat het vraagt om een roman te schrijven in één maand tijd. Tijdens de prep-dag experimenteren we met gekke verhaallijnen, straffe personages en fantastische werelden en geven we elkaar tips en tricks. Bereid je samen in groep voor om een hele maand te schrijven, klaar voor de aftrap.  Beginners en NaNoWriMo Pro’s welkom! Leeftijd: 18 tot 26 jaar (ben je jonger dan 18 en neem je toch graag deel aan de NaNoWriMo Prep-dag? Stuur een mail naar post@creatiefschrijven.be)

Groepscursus Proza Poëzie Kort verhaal Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
15 okt. 2022

Poetry Repair Shop - oktober

Met je kapotte stofzuiger kan je langsgaan bij een pop-up Repair Shop. Technische bollebozen wekken daar in een handomdraai het toestel terug tot zuigend leven. Maar wat te doen met gedichten die nog niet helemaal in de steigers willen staan blinken en klinken zoals jij dat wilt?  Aha! In onze Poetry Repair Shop (PRS) ben je welkom om feedback te krijgen op twee van jouw gedichten.  Niet iedereen heeft immers zin, tijd en de centen om een langdurige workshop te volgen. Poetry Repair Shop komt tegemoet aan de verlangens die ook dichters vandaag de dag stellen: snel, efficiënt, probleemoplossend en vakkundig.  De kern, het doel van Poetry Repair Shop is dus een snelle feedbackservice. Elke derde zaterdag, van september tot juni, telkens van 10 tot 13u, opent de Poetry Repair Shop de deuren. En kun je je opgeven om feedback te krijgen in het gezellige kantoor van Creatief Schrijven vzw. Bij verse thee of koffie schuif je aan bij ervaren dichter en poëziedocent Daniel Billiet. Van harte welkom! 

Groepscursus Poëzie Liedteksten Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
15 okt. 2022

Nieuw! De Eenakter

Zou je weleens een toneelstuk willen schrijven, maar vrees je dat je wel wat hulp kan gebruiken? Dan hebben we goed nieuws! Je hoeft geen honderden bladzijden te schrijven voor een mooi afgerond stuk, er bestaat immers een eenvoudige korte vorm: de éénakter.Theater in één akte, met één verhaallijn. Saai? Allesbehalve! Net de beperking in tijd en enscenering maakt dat je vindingrijk mag én moet zijn.  Schrijfdocente en actrice Stefanie Huysmans zet je op weg en samen gaan we de uitdaging aan om na enkele uren schrijven en schrappen een kort theaterstuk op papier te zetten.  Eenakt er op los en schrijf één zaterdagmiddag mee in de prachtige bibliotheek Predikheren in Mechelen.  Inschrijven Rechtstreeks bij bibliotheek Predikheren via deze link.

Groepscursus Toneelteksten Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
15 okt. 2022

't Schrijf Kaffee - Samen creatief schrijven tussen het groen - thema Vind je Richting

Hou je van schrijven? 
Zaterdag 15/10 komen we samen om schrijfoefeningen te maken rond het thema 'Vind je Richting'. 


Groepscursus Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Vlaams-Brabant 1 dag(deel)
15 okt. 2022

Geef eens een verhaal cadeau

Al schrijvend creëer je het meest unieke eindejaarsgeschenk ooit. 

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online Meerdere dagen
18 okt. - 22 nov. 2022

❞Schrijfweek: Schrijf je levensechte verhaal in Andalusië (Spanje) - 100 JAAR NA VANDAAG

Een boek over je leven schrijven kent geen quick fix, en dat is maar goed ook. Als je al jaren droomt van een eigen boek, herken je dit vast: in je hoofd heb je jouw (levens)verhaal of boek al geschreven, maar je krijgt het niet leesbaar op papier. Of niet op de manier die wilt dan toch. En toch kan het. In deze schrijfweek in schitterend Spanje leer je hoe.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Non-fictie Buitenland Meerdere dagen
19 - 25 okt. 2022

Auteurslezing Radna Fabias Online

De Nederlandse schrijver en dichteres Radna Fabias werd geboren en groeide op in Curaçao. In Nederland studeerde ze eerst aan de koksschool en later dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar debuutbundel Habitus, waarvoor ze tien jaar research deed, kreeg al meteen bij verschijnen grote aandacht. Ze won er onder andere de C. Buddingh’-prijs voor beste debuut, de Herman de Coninckprijs en de Grote Poëzieprijs mee.  Dichter en voormalig coördinator van SchrijversAcademie Xavier Roelens gaat met haar in gesprek over schrijven in een mix van culturen. 

Groepscursus Proza Poëzie Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
19 okt. 2022

Auteurslezing Radna Fabias

De Nederlandse schrijver en dichteres Radna Fabias werd geboren en groeide op in Curaçao. In Nederland studeerde ze eerst aan de koksschool en later dramaschrijven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar debuutbundel Habitus, waarvoor ze tien jaar research deed, kreeg al meteen bij verschijnen grote aandacht. Ze won er onder andere de C. Buddingh’-prijs voor beste debuut, de Herman de Coninckprijs en de Grote Poëzieprijs mee. Dichter en voormalig coördinator van SchrijversAcademie Xavier Roelens gaat met haar in gesprek over schrijven in een mix van culturen. 

Groepscursus Proza Poëzie Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
19 okt. 2022

Workshop erotisch dichten

Tijdens de workshop ‘Erotisch dichten’ zoomen we in op het genre en zijn de historiek.

Groepscursus Poëzie Buitenland 1 dag(deel)
19 okt. 2022

Workshop research filmscenario: weet waarover je schrijft

In deze masterclass gaan we dieper in op de rol van research bij het schrijven van een scenario. Vincent Groos illustreert aan de hand van zijn kortfilm ‘Lieve' en een reeks praktische oefeningen hoe je doordringt tot de kern van een verhaal.

Groepscursus Scenario Antwerpen 1 dag(deel)
20 okt. 2022

Schrijven en kunst op zondag: Gent

Ook in het najaar van 2022 maken we van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een andere stad, in een ander museum en met andere kunstwerken als inspiratiebron. De laatste zondag van oktober strijken we neer in Gent.  Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je mee op pad met gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in de pen. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag. 

Groepscursus Poëzie Text on stage Kort verhaal Oost-Vlaanderen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
23 okt. 2022

Belle Epoque schrijven met Heleen Debruyne

Deze schrijfvijfdaagse vertrekt vanuit de roman ‘Eline Vere’ van Couperus . De novelle wordt er vanuit een actuele benadering gelezen, zowel vanuit het perspectief van de lezer als van de schrijver.

Groepscursus Proza Poëzie Non-fictie West-Vlaanderen Meerdere dagen
28 okt. - 1 nov. 2022

Taal en Beeld Atelier

In dit Taal en Beeld Atelier gaat het om het combineren van tekst en beeld. Hoe vult tekst een beeld aan? En hoe zorgen we voor een mooie wisselwerking?

Groepscursus Proza Poëzie Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
30 okt. 2022

't Schrijf Kaffee - Samen creatief schrijven tussen het groen - thema Verliezen

Hou je van schrijven?Zaterdag 5/11 komen we samen om schrijfoefeningen te maken rond het thema 'Verliezen'.

Groepscursus Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Vlaams-Brabant 1 dag(deel)
5 nov. 2022

Schrijfbootcamp 2022

EEN INTENSIEVE CURSUS AAN ZEE OP MAAT VAN JE EIGEN SCHRIJFPROJECT 

Groepscursus Proza Poëzie Kort verhaal West-Vlaanderen Meerdere dagen
7 - 13 nov. 2022

Zo begin ik aan mijn boek

Auteurs Marc Buelens en Ellen Van Pelt en directeur van Creatief Schrijven vzw, An Leenders, zetten je op weg om jouw verhaal om te zetten in een boek. Je ontdekt welk genre voor jou past, hoe je jouw schrijfritme opbouwt en welke structuur jouw boek het best heeft. Je leert het belang van helder schrijven, krijgt feedback op aangeleverde teksten en schrijftips. Tot slot maken we je wegwijs in de uitgeefwereld. 

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
7 - 21 nov. 2022

Hoe begin je aan een boek?

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Reisverhalen Zakelijk schrijven Antwerpen Meerdere dagen
7 - 28 nov. 2022

Jaarreeks schrijven: de basis - online

Lange reeks avond (+10 sessies) voor beginners. Dit is een online cursus. Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Groepscursus Poëzie Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Online Lange opleidingen
8 nov. 2022 - 25 apr. 2023

Jaarreeks schrijven: de basis op woensdag

Lange reeks avond (+10 sessies) voor beginners. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Vlaams-Brabant Lange opleidingen
9 nov. 2022 - 26 apr. 2023

Column

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Column Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
9 - 30 nov. 2022

Jaarreeks schrijven: de basis op donderdag

Lange reeks overdag (+10 sessies) voor beginners. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Vlaams-Brabant Lange opleidingen
10 nov. 2022 - 27 apr. 2023

De Herschrijving

Veerkrachtig in het leven staan door te schrijven. 5 donderdagavonden van 10 nov. Tot 8 dec. 2022.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Antwerpen Lange opleidingen
10 nov. - 8 dec. 2022

Hoe begin je aan een boek? - online

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Deze cursus gaat online door. Je hebt nodig: een computer/laptop/tablet met internetverbinding en met werkende microfoon en camera. Een koptelefoon is handig maar geen must.

Groepscursus Non-fictie Kort verhaal Online Meerdere dagen
10 nov. - 15 dec. 2022

Hoe begin je aan een boek?

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Non-fictie Vlaams-Brabant Meerdere dagen
10 nov. - 1 dec. 2022

Schrijven voor theater: monologen

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Toneelteksten Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
10 nov. - 15 dec. 2022

Weekend helend schrijven: voluit jezelf zijn

Een verlengd(!)  weekend tijd voor jezelf. Om dicht bij je kern te komen. Om te voelen wat er leeft. Om stil te vallen. De focus ligt op schrijven: je pen geeft stem aan wat er diep in je leeft waardoor die gevoelens en gedachten bestaansrecht krijgen. Zeggen-schap. Dat zorgt voor heling. Je krijgt inzichten en werkt blokkades weg. Je noteert in je eigen notitieboek, maar er zijn momenten waarop je mag (niets moet!) delen wat je hebt geschreven.   Alhoewel schrijven centraal staat, gaan we meer doen dan dat! Ook MEDITATIE staat op het programma evenals een CREATIEVE WORKSHOP, een ZANGCIRKEL, BIODANZA en een STILTEWANDELING in het teken van de chakra's. Als kers op de taart ben je omringd door warme mensen die er net als jij zin in hebben om helemaal in het weekend én in zichzelf te duiken.     THEMA?   ​Voluit jezelf zijn. Daar verlangt elk van ons naar. Altijd en overal. ​Maar het is soms zo verdomd moeilijk. Want authentiek zijn wil zeggen dat je je ook kwetsbaar op stelt. En dat houdt dan weer in dat we gekwetst kunnen worden en met gevoelens van verdriet, kwaadheid of frustratie kunnen geconfronteerd worden.   Toch is zoveel mogelijk onszelf zijn - laten we de lat maar niet te hoog leggen 😁- de sleutel tot alles. Want als we tonen wie we zijn, kunnen wij beter voelen of iemand of iets bij ons past. En kunnen we ook sneller afscheid nemen van mensen, dingen, spullen of situaties die ons niet dienen.   Maar om te tonen wie we zijn, moeten we eerst weten wie we zijn. En onszelf aanvaarden: onze licht- én schaduwkanten.   En hier komt het helend schrijven in beeld. Want in het helend schrijven gaan we naar de essentie. We schrijven wat er diep in ons leeft: waar we tegenaan lopen, waar we blij van worden, waar we van wakker liggen, wat we anders willen, waar we van houden.   Het is niet alleen 'van je afschrijven', maar ook naar je 'toe schrijven'. Je eigen verhaal je helemaal toe-eigenen.   Voor het schrijven gebruik ik gevarieerde technieken, zoals   💛puntlijnmeditatie van Joey Brown   💛intuïtief schrijven Sarah Muiderman ​ 💛autobiografisch schrijven met perspectiefwisseling   💛tot de essentie komen via een gedicht   💛schrijven op basis van een foto, quote, ...     Ook al is 'VOLUIT JEZELF ZIJN' de rode draad ... toch is er ruimte om te schrijven wat je op dat moment bezighoudt.       DIT WEEKEND IS HELEMAAL JOUW DING ALS JE DOLGRAAG   🏵️schrijft wat er in je omgaat 🏵️bewust in het leven staat 🏵️jezelf beter leert kennen 🏵️groeit in bewustzijn 🏵️de stem van je hart hoort 🏵️verlangt naar wat me-time 🏵️openstaat voor wat er zich aandient 🏵️tijd doorbrengt met gelijkgestemden 🏵️wil voelen wat een halve dag stilte met je doet​

Groepscursus Poëzie Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
11 - 13 nov. 2022

Personages als stuwende kracht van je verhaal

"Characters are the lifeblood of any good book." Graig Hart 

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Online Meerdere dagen
12 nov. - 17 dec. 2022

Jaarreeks schrijven: de basis

Lange reeks overdag (+10 sessies) voor beginners. Breng pen en papier mee. Een laptop mag, maar hoeft niet.

Groepscursus Scenario Essay Kort verhaal Oost-Vlaanderen Lange opleidingen
12 nov. 2022 - 6 mei 2023

Columns en cursiefjes

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Groepscursus Column Cursiefje Antwerpen Meerdere dagen
15 nov. - 13 dec. 2022

3-Daagse Boeiende Verhalen & Scenario's Schrijven

Tijdens deze 3-daagse leer je een verhaal op een efficiënte manier in elkaar steken, interessante personages ontwikkelen, en enkele technieken kennen om je vertelling boeiend te maken en te houden.

Groepscursus Proza Scenario Toneelteksten Antwerpen Meerdere dagen
16 - 18 nov. 2022

Auteurslezing Maxim Osipov Online

'De wereld is niet stuk te krijgen' is de eerste verhalenbundel van Maxim Osipov die in het Nederlands verscheen en waarmee hij in ons land meteen hoge ogen gooide. De Russische schrijver en cardioloog maakt met zijn verhalen een collage-achtig portret van provinciaal Rusland - met zijn tragedies en frustraties en bij tijden momenten van eenvoudige  schoonheid en inspiratie. Zijn stijl is direct en subtiel, zintuiglijk en bitterzoet humoristisch maar  hij schrijft tegelijk met een grote menselijkheid en mededogen. Kort nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak verliet hij zijn land en zijn huis in zijn geliefde Taroesa. Hij is gedurende een jaar writer in residence aan de universiteit van Leiden. In september verschijnt zijn volgende bundel 'Kilometer 101' bij Uitgeverij van Oorschot. Een gesprek over schrijven als arts, over het kort verhaal als genre, en over hoe het is om een schrijver in ballingschap te zijn.

Groepscursus Proza Kort verhaal Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
16 nov. 2022

Auteurslezing Maxim Osipov

'De wereld is niet stuk te krijgen' is de eerste verhalenbundel van Maxim Osipov die in het Nederlands verscheen en waarmee hij in ons land meteen hoge ogen gooide. De Russische schrijver en cardioloog maakt met zijn verhalen een collage-achtig portret van provinciaal Rusland - met zijn tragedies en frustraties en bij tijden momenten van eenvoudige  schoonheid en inspiratie. Zijn stijl is direct en subtiel, zintuiglijk en bitterzoet humoristisch maar  hij schrijft tegelijk met een grote menselijkheid en mededogen. Kort nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak verliet hij zijn land en zijn huis in zijn geliefde Taroesa. Hij is gedurende een jaar writer in residence aan de universiteit van Leiden. In september verschijnt zijn volgende bundel 'Kilometer 101' bij Uitgeverij van Oorschot. Een gesprek over schrijven als arts, over het kort verhaal als genre, en over hoe het is om een schrijver in ballingschap te zijn.

Groepscursus Proza Kort verhaal Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
16 nov. 2022

Nieuw! De gereedschapskist

Basistechnieken voor schrijvers, scenaristen en vertellers Elke schrijver heeft gereedschap nodig. Een aantal basisregels zijn immers cruciaal voor goed schrijfwerk. In deze online reeks op zes donderdagavond geeft schrijver en scenarist Marc Willems je een inkijk in die gereedschapskist en maakt hij die basisvaardigheden toegankelijk.

Groepscursus Proza Scenario Kort verhaal Online Meerdere dagen Creatief Schrijven
17 nov. - 22 dec. 2022

Horen, zien en schrijven

Zet je ogen en oren open. Elke dag maak je wel iets mee dat het waard is om neer te schrijven. Een verhaal uit eigen ervaringen doen ontspruiten, is bijzonder leerrijk als je start met schrijven.  Maar hoe begin je daaraan? Hoe verwerk je die indrukken? Hoe dik je de feiten aan en verzin je interessante personages? Waar en wanneer speelt je verhaal zich het beste af? En hoe zorg je ervoor dat anderen het graag lezen? 

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Limburg Meerdere dagen Creatief Schrijven
19 nov. - 17 dec. 2022

Poetry Repair Shop - november

Met je kapotte stofzuiger kan je langsgaan bij een pop-up Repair Shop. Technische bollebozen wekken daar in een handomdraai het toestel terug tot zuigend leven. Maar wat te doen met gedichten die nog niet helemaal in de steigers willen staan blinken en klinken zoals jij dat wilt?  Aha! In onze Poetry Repair Shop (PRS) ben je welkom om feedback te krijgen op twee van jouw gedichten.  Niet iedereen heeft immers zin, tijd en de centen om een langdurige workshop te volgen. Poetry Repair Shop komt tegemoet aan de verlangens die ook dichters vandaag de dag stellen: snel, efficiënt, probleemoplossend en vakkundig.  De kern, het doel van Poetry Repair Shop is dus een snelle feedbackservice. Elke derde zaterdag, van september tot juni, telkens van 10 tot 13u, opent de Poetry Repair Shop de deuren. En kun je je opgeven om feedback te krijgen in het gezellige kantoor van Creatief Schrijven vzw. Bij verse thee of koffie schuif je aan bij ervaren dichter en poëziedocent Daniel Billiet. Van harte welkom! 

Groepscursus Poëzie Liedteksten Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
19 nov. 2022

The Artist's Way

Jouw schrijverschap meer centraal stellen? Ruim de obstakels op je pad op, tackel je onzekerheden en leer te putten uit je diepste creatieve bronnen dankzij The Artist's Way.

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Antwerpen Lange opleidingen
19 nov. 2022 - 11 mrt. 2023

Slam poetry: gender en identiteit

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Groepscursus Poëzie Toneelteksten Vlaams-Brabant Meerdere dagen
22 nov. - 13 dec. 2022

Schrijfmeditatie: Release & Renew

De herfst is de perfecte tijd om los te laten, te reflecteren, en na te denken over het aankomende jaareinde, én -begin. 

Groepscursus Poëzie Autobiografisch schrijven Buitenland 1 dag(deel)
23 nov. 2022

Schrijf geschiedenis!

Vierdelige schrijfworkshop in een unieke samenwerking met de Erfgoedbibliotheek van Antwerpen. Wil je een historisch overzicht, een heemkundig thema of een geschiedkundig boek schrijven? Of vanuit een historisch besef een ervaring voor de eeuwigheid vastleggen? In deze reeks leer je hoe en welke bronnen je raadpleegt, waarom een goede synopsis je leidraad is, en hoe je een chaos aan informatie omzet in een aantrekkelijk leesbaar boek of een boeiende tekst.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Essay Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
24 nov. - 15 dec. 2022

Schrijven met je ogen dicht

Korte reeks avond (-10 sessies) voor iedereen. Breng pen en papier mee. Een laptop mag maar hoeft niet.

Groepscursus Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen
24 nov. - 15 dec. 2022

Taal en Beeld Atelier

In dit Taal en Beeld Atelier gaat het om het combineren van tekst en beeld. Hoe vult tekst een beeld aan? En hoe zorgen we voor een mooie wisselwerking?

Groepscursus Proza Poëzie Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
27 nov. 2022

Schrijven over rouw en verlies

Een ingetogen workshop waarin we de tijd nemen om woorden te geven aan je verdriet. Vaak zwijgen we over verlies en verdriet, in de hoop dat die gevoelens zo zullen verdwijnen. Toch kan je pas rouwen als je je gevoelens kan benoemen. Net zoals je er pas kan zijn voor anderen, als je eerst stil staat bij wat jij nodig hebt. Jij houdt de pen vast, jij bepaalt ook waarover je schrijft. Zo kan je schrijven over rouw, een moeilijke periode in je leven, de impact van Corona, een echtscheiding of ontslag. We starten met de basis van Schrijven naar je-zelf. Wat kan schrijven voor jou betekenen en hoe begin je daar eigenlijk aan? Daarna krijg je verschillende schrijfopdrachten.  Zo sta je stil bij wat is geweest en richt je je blik op de toekomst. Tussen de oefeningen is er tijd voor uitwisseling zodat we elkaar kunnen versterken en inspireren. Je leest nooit iets voor, je schrijft enkel voor jezelf.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
27 nov. 2022

Schrijven en kunst op zondag: Antwerpen

Ook in het najaar van 2022 maken we van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een andere stad, in een ander museum en met andere kunstwerken als inspiratiebron. We ronden de najaarsreeks af in Antwerpen.   Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je mee op pad met gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in de pen. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag.  

Groepscursus Poëzie Text on stage Kort verhaal Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
27 nov. 2022

Puur Schrijven in je kot

Wil je leren hoe je meer flow en creativiteit kan ervaren? Verlang je naar een gouden randje aan je dagen? 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online Meerdere dagen
29 nov. - 31 dec. 2022

Webinar: wegwijs in het uitgeeflandschap

Over uitgeven via een erkende uitgever of in eigen beheer Is je manuscript klaar en overweeg je om het uit te geven? An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw, loodst je in een korte middagsessie door het uitgeeflandschap. Je krijgt praktisch advies over uitgeven in eigen beheer of bij een erkende uitgeverij en over je boek promoten. Er is ruimte voor vragen.  Na de sessie heb je concrete tips en advies om zelf aan de slag te gaan met jouw manuscript. 

Groepscursus Non-fictie Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
30 nov. 2022

De kracht van dialogen

Wil je je een straffe dialoog schrijven voor een toneelstuk of verhaal? Dan helpt ervaren schrijfdocent Daan Pleumeekers je graag op weg om voor willekeurige scènes of hoofdstukken een dialoog op te zetten. 

Groepscursus Proza Toneelteksten Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
3 - 17 dec. 2022

't Schrijf Kaffee - Samen creatief schrijven tussen het groen - thema Stilte

Hou je van schrijven? 
Zaterdag 10 december komen we samen om schrijfoefeningen te maken rond het thema 'Stilte'. 


Groepscursus Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Vlaams-Brabant 1 dag(deel)
10 dec. 2022

Workshop Storytelling: schrijf een persoonlijke blog

Tijdens deze inleiding tot storytelling focussen we op hoe je een persoonlijke blog schrijft.

Groepscursus Zakelijk schrijven Bloggen Buitenland 1 dag(deel)
14 dec. 2022

Poetry Repair Shop - december

Met je kapotte stofzuiger kan je langsgaan bij een pop-up Repair Shop. Technische bollebozen wekken daar in een handomdraai het toestel terug tot zuigend leven. Maar wat te doen met gedichten die nog niet helemaal in de steigers willen staan blinken en klinken zoals jij dat wilt?  Aha! In onze Poetry Repair Shop (PRS) ben je welkom om feedback te krijgen op twee van jouw gedichten.  Niet iedereen heeft immers zin, tijd en de centen om een langdurige workshop te volgen. Poetry Repair Shop komt tegemoet aan de verlangens die ook dichters vandaag de dag stellen: snel, efficiënt, probleemoplossend en vakkundig.  De kern, het doel van Poetry Repair Shop is dus een snelle feedbackservice. Elke derde zaterdag, van september tot juni, telkens van 10 tot 13u, opent de Poetry Repair Shop de deuren. En kun je je opgeven om feedback te krijgen in het gezellige kantoor van Creatief Schrijven vzw. Bij verse thee of koffie schuif je aan bij ervaren dichter en poëziedocent Daniel Billiet. Van harte welkom! 

Groepscursus Poëzie Liedteksten Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
17 dec. 2022

Schrijf jezelf naar 2023

Op 18 december geef je vorm aan het volgende jaar. Je blikt terug op 2021 en maakt je persoonlijke balans op. Wat wil je meenemen naar 2022? Wat laat je liever achter je? Waar wil je meer aandacht aan besteden? De dag is opgebouwd uit schrijfopdrachten die jou helpen om je plannen en dromen te benoemen. Je staat stil bij wat jij nodig hebt om je eigen doelen te bereiken en je zet alvast een eerste stap. Tussendoor maken we ook ruimte voor uitwisseling zodat we elkaar kunnen versterken en inspireren.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
18 dec. 2022

Auteurslezing Els Moors Online

Dichteres en romanschrijfster Els Moors, docent aan SchrijversAcademie en aan artEZ Arnhem, debuteerde in 2006 met de dichtbundel 'er hangt een hoge lucht boven ons'. De bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond als beste poëziedebuut voor de Herman de Coninckprijs. Van 2018 tot 2020 was Els Moors dichter Dichter des Vaderlands. Naast een tweede dichtbundel schreef ze drie romans, waarvan de laatste, 'Mijn nachten met Spinoza', in 2021 bij de Arbeiderspers verscheen. Het is het bijzonder gulle, openhartige verhaal van haar worsteling met een liefdesbreuk en tegelijk een erudiete en intelligente filosofisch beschouwing van onze begeerten. Een gesprek dat onder andere zal gaan over jezelf blootgeven in je literair werk en schrijven over seks, emoties en ons menselijke begeren.

Groepscursus Proza Poëzie Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
21 dec. 2022

Auteurslezing Els Moors

Dichteres en romanschrijfster Els Moors, docent aan SchrijversAcademie en aan artEZ Arnhem, debuteerde in 2006 met de dichtbundel 'er hangt een hoge lucht boven ons'. De bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond als beste poëziedebuut voor de Herman de Coninckprijs. Van 2018 tot 2020 was Els Moors dichter Dichter des Vaderlands. Naast een tweede dichtbundel schreef ze drie romans, waarvan de laatste, 'Mijn nachten met Spinoza', in 2021 bij de Arbeiderspers verscheen. Het is het bijzonder gulle, openhartige verhaal van haar worsteling met een liefdesbreuk en tegelijk een erudiete en intelligente filosofisch beschouwing van onze begeerten. Een gesprek dat onder andere zal gaan over jezelf blootgeven in je literair werk en schrijven over seks, emoties en ons menselijke begeren.

Groepscursus Proza Poëzie Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
21 dec. 2022

Workshoptraject: je non-fictieboek schrijven

Je loopt al een tijd te broeden op een non-fictieboek over je vak of je passie? Misschien schreef je al een inleiding en enkele hoofdstukken, maar struikel je over de stijl en de structuur, of ontbreekt het je aan tijd en ruimte? Dan geeft deze masterclass je een stevige duw in de rug. Onder begeleiding van Marc Buelens, auteur van 'Slimme non-fictie schrijven. Van droom tot boek', samen met Annelies Van Dyck, ervaren schrijfcoach en -docent, verken je de paden van slimme non-fictie. Je gaat zelf actief aan de slag met schrijfopdrachten en krijgt feedback op je werk.    "Een non-fictie boek schrijven helpt je je kennis te ordenen en te ontsluiten voor derden. Het zorgt er ook voor dat je moeder echt fier kan zijn op jou. Als je echt iets onder de knie wil krijgen, geef er dan les over aan een kritisch publiek. En als je het nog meer onder de knie wil krijgen, schrijf er dan een slim non-fictie boek over." Marc Buelens 

Groepscursus Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
14 jan. - 11 feb. 2023

❞Schrijfprogramma: Ik & Mijn levensverhaal (NL) - door: 100 JAAR NA VANDAAG

Een boek over je leven schrijven kent geen quick fix, en dat is maar goed ook. Als je al jaren droomt van een eigen boek, herken je dit vast: in je hoofd heb je jouw (levens)verhaal of boek al geschreven, maar je krijgt het niet leesbaar op papier. Of niet op de manier die wilt dan toch. En toch kan het. In dit programma op tussen bos en zee leer je hoe.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Column Non-fictie Buitenland Meerdere dagen
21 - 24 jan. 2023

Schrijven is schrappen

Te pas en te onpas word je met het adagium schrijven is schrappen om de oren geslagen. Je weet ook wel dat het een onontbeerlijke stap in het schrijfproces is. Maar … wat schrap je dan? Woorden? Zinnen? Alinea’s? Of zelfs hele scènes? Krijg jij het op de zenuwen van schrijven is schrappen en – erger nog – kill your darlings? Ervaar je niet het blije gevoel van een kus wanneer je het principe Keep It Short & Simple toepast? Ligt er een manuscript klaar waaraan nog geschaafd kan worden? Twijfel je om jouw teksten de wereld in te sturen? Krijg je wel eens de feedback dat je te veel woorden gebruikt? Of dat je alles wel heel lang uitspint? Dan is deze workshop iets voor jou. In plaats van te schrijven, gaan we vooral schrappen. We kijken ook of er alternatieven nodig zijn.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Kort verhaal Bloggen Online 1 dag(deel)
24 jan. 2023

Auteurslezing: De Wetten / Over zinnelijk schrijven Online

In de nieuwe reeks ‘De Wetten’ onderzoekt Behoud de Begeerte het schrijven als artistiek ambacht. De titel betoont eer aan het gelijknamige debuut van Connie Palmen uit 1991 en symboliseert de zoektocht naar vakmanschap in de letteren.  We nodigen Anneleen Van Offel, Radna Fabias en Els Moors, de drie auteurs van het lezingenprogramma, uit en brengen hen samen voor een gesprek over zinnelijk schrijven:  Hoe belangrijk zijn onze menselijke zintuigen voor onze waarneming en hoe zet je het sensitieve om in taal? In een wereld waarin we onze omgeving steeds vaker digitaal waarnemen en benaderen, is het een verademing om via een boek herinnerd te worden aan het belang van de fysieke beleving. Maar hoe maak je een literaire tekst zintuiglijk, zonder te vervallen in ellenlange beschrijvingen? En hoe verhouden die observaties zich tot onze verbeelding?  Daarover gaat journaliste Guinevere Claeys in gesprek met de auteurs.

Groepscursus Non-fictie Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
1 feb. 2023

Auteurslezing: De Wetten / Over zinnelijk schrijven

In de nieuwe reeks ‘De Wetten’ onderzoekt Behoud de Begeerte het schrijven als artistiek ambacht. De titel betoont eer aan het gelijknamige debuut van Connie Palmen uit 1991 en symboliseert de zoektocht naar vakmanschap in de letteren.  We nodigen Anneleen Van Offel, Radna Fabias en Els Moors, de drie auteurs van het lezingenprogramma, uit en brengen hen samen voor een gesprek over zinnelijk schrijven:  Hoe belangrijk zijn onze menselijke zintuigen voor onze waarneming en hoe zet je het sensitieve om in taal? In een wereld waarin we onze omgeving steeds vaker digitaal waarnemen en benaderen, is het een verademing om via een boek herinnerd te worden aan het belang van de fysieke beleving. Maar hoe maak je een literaire tekst zintuiglijk, zonder te vervallen in ellenlange beschrijvingen? En hoe verhouden die observaties zich tot onze verbeelding?  Daarover gaat journaliste Guinevere Claeys in gesprek met de auteurs.

Groepscursus Non-fictie Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
1 feb. 2023

Levensverhalen schrijven

Herinneringen leren neerschrijven op papier

Groepscursus Autobiografisch schrijven Reisverhalen Kort verhaal Vlaams-Brabant Meerdere dagen
18 apr. - 23 mei 2023

Retraite Light up your life story in SPANJE - (oa. soul writing én truffelceremonie)

Light up your Life Story is een betekenisvolle retraite in Spanje die van alles in beweging zet. Licht in je leven door schrijven, ademwerk, ceremonies (cacao- & truffelceremonie) en nog heel veel meer!  Dit is een co-productie van Lichtjes aan de Haven & 100 Jaar Na Vandaag. 

Groepscursus Autobiografisch schrijven Non-fictie Buitenland Meerdere dagen
15 - 21 mei 2023

Schrijfcoaching op maat: het geheim achter verhalen

Een schrijfcursus die begint waar andere ophouden: dat is wat wij je bieden. Bij ons geen halfslachtige tips & tricks, maar concrete, diepe inzichten in de geheimen van de vertelkunst. Of je pas komt kijken of al een doorgewinterd schrijver bent – misschien zelfs met een manuscript in handen: wij helpen je verhalen naar een hoger niveau te tillen. Dankzij onze schrijfcursus word je de beste schrijver die er in je zit.

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online Meerdere dagen

Samen Schrijven Membership

Schrijf jouw boek nu eindelijk echtWord een productieve schrijfster in slechts een uurtje per dag Je hoeft het niet alleen te doen Schrijf elke dag online mee met schrijfster en schrijfcoach Agatha en de andere deelnemers. Elke werkdag van 9u30 tot 10u30 via Zoom. Een stevige stok achter de deur Agatha, de Academie en de Community houden je liefdevol on track. Zo schrijf je jouw boek echt. Kwaliteitsvolle begeleiding Agatha helpt je beter en authentieker te schrijven in de begeleidingssessies. Samen gaan we op zoek naar het verhaal dat er voor jou echt toe doet.

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie Online Lange opleidingen

Online helend schrijftraject: mijn mama & ik (7 weken)

Onze moeder. We hebben haar leven aan ons te danken (en natuurlijk ook aan onze vader 😉). We werden allemaal groot in haar schoot. Allemaal staan we in relatie tot en met onze mama. Misschien is die band geweldig. Misschien loopt het veel stroever dan je zou willen. Misschien is ze fysiek niet meer aanwezig, maar voel je haar nog altijd dichtbij.   Hoe het ook zij ... in dit online schrijftraject staat onze moeder centraal.  VERWACHTEN 🌸We schrijven een portret. 🌸We kijken naar wat we hebben moeten leren, omdat onze moeder onze moeder was. 🌸We schrijven over momenten van aanvaring, van aanvaarding, van onvergetelijke herinneringen. 🌸 We gaan terug naar onze vroege jeugd en hoe we toen onze mama ervaarden; we gaan op zoek naar spanningsvelden moeder-kind (die misschien al generaties meegaan). 🌸We stellen haar vragen en proberen een antwoord te schrijven. We schrijven dus ook vanuit haar perspectief.   Vaak mag je kiezen welke herinnering je wil beschrijven, dus je kiest zelf of je in een meer emotionele herinnering (en dus emotie) wil gaan of dat je het veiliger wil houden. Al dichtend proberen we regelmatige het geschrevene samen te vatten. En niet panikeren als je nog nooit een gedicht hebt geschreven. Het zijn eenvoudige dichtvormen én ik begeleid je stap voor stap! Zeven weken lang krijg je elke week een schrijfopdracht in je mailbox. Reken op een half uur om de opdracht tot een goed einde te brengen. Je ervaringen of gedichten mag je delen in de gesloten Facebookgroep ‘Helend schrijven’. WAT ANDEREN ERVAN VINDEN ☘️"De schrijfopdracht met de spirituele kaarten van deze week zat er boenk op" ☘️"Zo'n schrijfopdracht neemt me telkens weer bij de hand voor een reis naar binnen en nodigt me uit om stil te worden" ☘️"Ik kreeg zo'n speciaal gevoel bij het schrijven over mijn krachtbronnen." ☘️"Het schrijven maakt me blij, geeft me energie, zelfkennis en ik kan loslaten." ☘️"De opdrachten van het schrijftraject doen me stilstaan. Vertragen. En dat is zo zo waardevol."   WIE IK BEN Ik ben opgeleid autobiografisch schrijfcoach en geef al drie jaar regelmatig workshops en weekends helend schrijven. Ik volgde onder meer schrijfretraites 'schrijven naar bewustzijn' bij Joey Brown, de cursus 'coaching door middel van schrijven' bij Sarah Muiderman en de opleiding 'autobiografisch schrijven' aan het Instituut voor Biografiek in Nederlands. Ik ben germanist van opleiding en geboeid door persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zingeving.

Coaching Poëzie Autobiografisch schrijven Online Meerdere dagen

Online helend schrijftraject: groeikracht (7 weken)

Zoals een plantje zich in de vroege lente dapper een weg baant door de aarde naar boven. Naar het licht. Naar de zon. Naar groei. Naar leven. Zo voelen wij ons ook soms. Ook al ervaren we onszelf weleens als kwetsbaar ... tegelijkertijd zijn we ongelofelijk krachtig. We zijn krachtig in onze kwetsbaarheid (vraag maar eens aan Brené Brown, de auteur van De kracht van kwetsbaarheid)  Wil jij net zoals de jonge plantjes ook je kopje uitsteken? Groeien naar het licht? Jezelf meer laten tonen? Je kwetsbaarheid omarmen om krachtiger in het leven te staan? Je krachtige kwetsbaarheid én kwetsbare kracht graag zien? Als je ook nog eens houdt van: 🌾schrijven  🌾persoonlijke groei?​🌾tijd nemen voor jezelf? Dan is dit schrijftraject iets voor jou!  "De opdrachten van het schrijftraject doen me stilstaan. Vertragen. En dat is zo zo waardevol. We zitten jammer genoeg al in week negen van de dertien, maar ik stap sowieso in het volgende schrijftraject in." ​(Annelies B.) HOE? Wel! Gedurende zeven weken krijg je elke week een mail met een verdiepende schrijfopdracht. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een besloten Facebookgroep 'Helend schrijven' waarin je je ervaringen bij het schrijven en/of schrijfsels mag delen. Omdat delen ook helend werkt!  Misschien dat je na afloop van dit schrijftraject wel met meer mildheid naar jezelf kijkt. Of trotser bent op wie je bent en wat je hebt bereikt. Je zal alleszins inzichten hebben gekregen in wie je bent en wat je kan en die helpen je om nog meer jezelf te durven zijn!   WANNEER Het traject loopt van vrijdag 1 april (géén grap 🤪) tot en met vrijdag 13 mei. Elke vrijdag krijg je een mail met een opdracht. Reken een half uur om die tot een goed einde te brengen. PRIJS 77 euro. Dat is inclusief btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor ondernemers die graag een factuur wensen. ​"Wat heb ik weer genoten ... jullie schrijfsels, interpre(s)taties van de zorgvuldig uitgekozen thema's, doen mijn hart steeds opspringen. Ze zetten mij tevens aan om verder te gaan met "de dingen", het leven dus. Zoveel aangenamer dankzij jullie die samen met mij het schrijftraject lopen  ... 😊" (​Jos D.C.)  

Coaching Autobiografisch schrijven Online Meerdere dagen

Jaaropleiding ZO WORD JE SCHRIJFSTER VAN KINDER- & JEUGDBOEKEN

Eén jaar lang begeleiden wij jou stap voor stap naar professioneel schrijverschap door kinderboekenschrijfsters Agatha (Aag Vernelen) en Sandrine Lambert 'Vroeger schreef ik vanuit mijn hoofd. Alles wat op papier kwam, moest meteen goed zijn, waardoor er geen ziel in zat. Agatha leerde me om een eerste versie vrijuit te schrijven. Een succesrecept, zo bleek, want ik werd drie dagen na het insturen van mijn kakelvers manuscript benaderd door een uitgeverij.' - Anneke Verbeeck Herken jij je hierin? Jij hebt een prachtig verlangen: Je droomt ervan een kinder- of jeugdboek te schrijven. Sterker nog, je wéét dat je een boek te schrijven hebt. Het roept je al zo lang. Maar je loopt tegen één groot probleem aan: je stelt het beginnen aan je boek almaar uit. Je hebt nauwelijks tijd, je hebt een job, je hebt een gezin, er zijn altijd wel andere dingen die je aandacht vragen. Of een stem in je hoofd die zegt dat je dom of arrogant bent om te geloven dat jij een boek kan schrijven, houdt je ervan af. Je droom voelt ook zo groot aan en dat is eng. Wat als hij gebakken lucht blijkt te zijn? Wat als je geen talent hebt? Wat als je niets te vertellen hebt? Daarenboven lijkt een boek schrijven een onoverkomelijke taak. Hoe begin je er in hemelsnaam aan? Hoe doe je het? Hoe hou je vol? En nog veel moeilijker: hoe maak je het af?

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Lange opleidingen

Individuele coaching

Creatieve schrijfproces

Coaching Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen Lange opleidingen

Schrijfbegeleiding op maat

Je voelt dat er een schrijfproject in je zit, maar iets houdt je tegen. Het blad blijft wit. Of misschien schrijf je wel, maar loopt het niet zo lekker als je had gehoopt. 

Coaching Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie Online Meerdere dagen

Je verhaal in een structuur

Je loopt al even rond met het idee een boek te schrijven. “Jij zou een boek over je leven moeten schrijven”, spoorden mensen jou herhaaldelijk aan. Of je voelt zelf tot in je tenen dat je met je (klein)kinderen of de wereld iets bijzonders te delen hebt. Misschien ben je zelfs al een paar keer enthousiast met schrijven begonnen! Maar telkens stopte je: te weinig tijd, geen inspiratie meer, een onverwachte ziekte, twijfel die de kop opsteekt of er wel iemand op dat boek van jou zit te wachten. Toch blijft jouw boek aan je ‘trekken’. Je voelt dat het er moét komen. Hoe dan ook. En liever vandaag dan morgen. Heb je dus nood aan een kickstart van je boek? Een boost van jewelste? Met een schrijfcoach aan de zijlijn om je op te volgen?   Dan is de handleiding ‘je verhaal in een structuur’ helemaal wat jij nodig hebt! Een goede structuur is immers het fundament van je verhaal en nodig om niet verloren te lopen in de veelheid van herinneringen én om je verhaal niet alle kanten te laten uitschieten. Wie de cursus – vol met tips, weetjes, handige tools (bijvoorbeeld hoe je kan omgaan met negatieve herinneringen) en véél oefeningen – helemaal doorploegt, heeft de structuur van zijn verhaal helemaal helder.   Maar dat is lang niet alles. Ik laat je ook nadenken over je ideale lezer en je motivatie over waarom je zo graag je boek wil. Ik werp een licht op blokkades die je verhinderden je boek te schrijven, de essentie van een biografie, hoe herinneringen werken en hoe je ze kunt oproepen. Tot slot schrijf je ook de flaptekst. En wat meer is: je hoeft het niet helemaal in je uppie te doen. In de opleiding zit maar liefst TWEE KEER 1 UUR COACHING inbegrepen. De cursus neem je door op je eigen tempo of je volgt het groepstraject dat enkele malen per jaar start (om op de hoogte te blijven, schrijf je in op de inspiratiemail via https://www.boekvanmijnleven.be/contactinspiratiemail.html).

Coaching Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Jaaropleiding ZO WORD JE SCHRIJFSTER VAN KINDER- & JEUGDBOEKEN

Eén jaar lang begeleiden wij jou stap voor stap naar professioneel schrijverschap door kinderboekenschrijfsters Agatha (Aag Vernelen) en Sandrine Lambert 'Vroeger schreef ik vanuit mijn hoofd. Alles wat op papier kwam, moest meteen goed zijn, waardoor er geen ziel in zat. Agatha leerde me om een eerste versie vrijuit te schrijven. Een succesrecept, zo bleek, want ik werd drie dagen na het insturen van mijn kakelvers manuscript benaderd door een uitgeverij.' - Anneke Verbeeck Herken jij je hierin? Jij hebt een prachtig verlangen: Je droomt ervan een kinder- of jeugdboek te schrijven. Sterker nog, je wéét dat je een boek te schrijven hebt. Het roept je al zo lang. Maar je loopt tegen één groot probleem aan: je stelt het beginnen aan je boek almaar uit. Je hebt nauwelijks tijd, je hebt een job, je hebt een gezin, er zijn altijd wel andere dingen die je aandacht vragen. Of een stem in je hoofd die zegt dat je dom of arrogant bent om te geloven dat jij een boek kan schrijven, houdt je ervan af. Je droom voelt ook zo groot aan en dat is eng. Wat als hij gebakken lucht blijkt te zijn? Wat als je geen talent hebt? Wat als je niets te vertellen hebt? Daarenboven lijkt een boek schrijven een onoverkomelijke taak. Hoe begin je er in hemelsnaam aan? Hoe doe je het? Hoe hou je vol? En nog veel moeilijker: hoe maak je het af?

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Lange opleidingen

Authentiek schrijven - Ontdek jouw unieke schrijfstem en verhaal in 21 dagen

Begin vandaag nog aan het kinderboek waar je al zo lang van droomt!  Met deze cursus brengen Sandrine en ik (Agatha) je bij dat overheerlijke gevoel van vrijuit schrijven. Je gaat ervaren hoe zalig het is wanneer gouden ideeën en magische verhalen moeiteloos door jou stromen! In dit super toegankelijke, stap-voor-stap avontuur van 21 dagen: leer je vrijuit schrijven vanuit het kind dat je was  ontwikkel je op een speelse manier je unieke stem ontdek je je eigen verhaal krijg je bergen inspiratie en volop goesting om met jouw verhaal aan de slag te gaan leer je enkele belangrijke basics van een goed kinderverhaal

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Meerdere dagen

Avontuurlijke reis doorheen de poëzie

'wolkendragers' samen rond het poëzievuur - van het eerste tot het blauwste gedicht

Groepscursus Poëzie Text on stage Liedteksten Op aanvraag 1 dag(deel)

Avontuurlijke reis doorheen de poëzie

'Wolkendragers' rond het vuur van de poëzie - van het eerste tot het blauwste gedicht

Groepscursus Poëzie Liedteksten Schrijfdocenten Op aanvraag 1 dag(deel)

Manuscriptbeoordeling

Je tekst deskundig doorgelicht Overweeg je om jouw manuscript naar een uitgever te sturen? Of het in eigen beheer op de markt te brengen? Maar twijfel je of het goed genoeg is? Of stuurde je het al op naar een uitgever, maar heeft die geen interesse? En zoek je naar handvatten om er verder aan te schaven? Wij helpen je graag met vakkundige feedback op je manuscript.  Je eigen vergevorderde of afgewerkte tekst kun je bij ons grondig en professioneel laten doorlichten. Dankzij deze feedback ben je in staat om je manuscript verder op punt te stellen.  Binnen de maand ontvang je per mail een realistisch en uitgebreid oordeel. Dat is opbouwend maar zonder taboes, zowel de plus- als minpunten komen aan bod. Het uitgebreide leesverslag focust op je stijl, plot, personages, metaforiek, spanning, taalgebruik, enz.  Onze manuscriptbeoordeling staat open voor diverse genres: van proza tot poëzie, van thrillers tot memoires, van non-fictie tot persoonlijke getuigenissen en geschiedenisverhalen. Ook feedback op korte teksten is mogelijk. De samenwerking met een poule van professionele beoordelaars staat garant voor een kwaliteitsvolle evaluatie van je tekst.

Coaching Proza Poëzie Kort verhaal Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Feedback op korte teksten

Op kansenplatform Azertyfactor bieden we je de mogelijkheid om feedback te vragen op een korte tekst. Een gedicht, een kort verhaal, een liedtekst of een column, het genre maakt niet uit. Het proces is bijzonder simpel: je maakt een profiel aan en laad je tekst op. Eens gepubliceerd, verschijnt een feedbackknop. Met een simpele druk op de knop ontvang je binnen de 10 dagen een kort, kritisch leesverslag van een professionele beoordelaar in je mailbox.  Prijzen vanaf 25 euro.

Coaching Poëzie Flitsverhaal Kort verhaal Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Inktvis, een zee van verhalen

Heb je schrijfkriebels én een beperking of ziekte? En wil je graag schrijfadvies op maat. Dan is Inktvis, een zee van verhalen, iets voor jou!  

Coaching Poëzie Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Voor solo-ondernemers: Schrijf je verbindende About Me

Ben je niet tevreden van de About Me die je copywriter voor jouw solo-onderneming schreef? Voel je dat jouw verhaal jouw eigen woorden nodig heeft, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen?  

Coaching Autobiografisch schrijven Zakelijk schrijven Online Meerdere dagen

Opleiding Schrijven - Academie Haasrode (nabij Leuven)

Droom je ervan ooit een roman, dichtbundel of theatertekst te schrijven en te publiceren? Of schrijf je gewoon graag en wil je daar beter in worden? Dan is de opleiding Schrijven aan de Academie in Haasrode iets voor jou.

Groepscursus Proza Poëzie Toneelteksten Vlaams-Brabant Lange opleidingen

Opleiding Schrijven Hasselt

Droom je ervan ooit een roman, dichtbundel of theatertekst te schrijven en te publiceren? Of schrijf je gewoon graag en wil je daar beter in worden? Dan is de opleiding Schrijven aan het conservatorium van Hasselt iets voor jou.

Groepscursus Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Limburg Lange opleidingen

Individuele coaching live

Voor de aller-eigenzinnigsten... 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Individuele coaching via ZOOM

Bijna echt... 

Coaching Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Schrijfcoaching op maat

Werk je aan een schrijfproject (verhaal, brief, boek, liedjes, gedichten,…), zakelijk of persoonlijk, en zit je vast? Ik bied je eerlijke, persoonlijke en constructieve coaching zodat je tekst vertelt wat jij wil zeggen.

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Online 1 dag(deel)

Spoedcursus Spelling

Wens je voor je team of voor een groep een opfrissing van de spellingregels? Deze zeer praktijkgerichte opleiding gidst je door de belangrijkste spellingsregels en staat stil bij de meest voorkomende fouten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Bloggen Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Eindredactie: hoe pak je dat aan? basisprincipes en checklist!

Oef. Je tekst is af, eindelijk. Na het harde labeur kun je op je lauweren rusten, denk je. Maar zo eenvoudig is het niet. Zijn begrippen overal op dezelfde manier gespeld? Zie je losse komma’s staan? Zijn je tekst en vormgeving consequent op elkaar afgestemd?  Echt persklaar is je bijdrage pas nadat een eindredacteur een puntje heeft gezet op alle i’s.  Hoe die eindredacteur dat dan doet? Docent ‘schrijfarbeider’ Bart Van der Straeten leert je in deze online cursus meer over de nobele kunst der eindredactie. Jij levert na het volgen van deze sessie voortaan puntgave kopij aan. Je kan deze opleiding aanvragen voor een beperkt team van 6 tot 12 deelnemers. Dit kan online of op locatie.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Helder schrijven

Schrijf je voor je job wel eens een tekst voor een flyer, een brochure of een jaarverslag? Een korte nota of een langer artikel? En kost je dat telkens bloed, zweet en overuren? Dan biedt deze opleiding je een aantal eenvoudige handvatten aan.  Je leert in tien simpele stappen hoe je een boodschap helder en correct formuleert. Je schaaft aan stijl, formulering en toon en - minstens even belangrijk - je ontdekt hoe je jouw lezer tot actie aanzet. Je krijgt tonnen praktische tips, gaat aan de slag met je eigen teksten, en krijgt onmiddellijk feedback. Je kunt deze training aanvragen op maat, zo kun je met je team of met een groep de snelwegen naar helder schrijven en dus naar heldere boodschappen voor je lezers vinden.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Zo hebben je e-mails meer effect

Goed geschreven e-mails hebben onmiddellijk effect: mensen zijn verrast, enthousiast, komen in actie, praten lovend over je, sturen je mail door en bezoeken je website. Als bekwame schrijver van sterke e-mails ben je goud waard in elke organisatie, in elk bedrijf!   Je krijgt een hoop inzichten en je leert hoe wat wanneer werkt.  Je gaat zelf schrijven en herschrijven tot je de e-mail hebt die de wereld in kan. Ga samen met de docent én met je team aan de slag om meer resultaat met je e-mails te realiseren en je "inbox" te verlichten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Zoekmachinevriendelijk schrijven - SEO-copy

Is je webtekst commercieel overtuigend én wordt je product of dienst snel gevonden? Hoe combineer je het aantrekkelijk schrijven van relevante inhoud voor jouw onderneming, organisatie of bedrijf met de juiste zoektermen die potentiële klanten gebruiken? Docent Ilse Meeus is copywriter en SEO-expert. Ze leert je hoe je meer klanten aantrekt en meer mensen in beweging krijgt door je webcopy te optimaliseren. Ze legt de essenties van een wervende tekst, SEO (Search Engine Optimalisation), zoekintenties en trefwoordenbepalingen eenvoudig uit in een praktijkgerichte dagtraining. 

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Populairwetenschappelijk schrijven

Hoe maak je informatie van ingenieurs, wetenschappelijke teksten, gespecialiseerde onderzoeken en rapporten in wetenschappelijk jargon toegankelijker zonder dat de essentie verloren gaat?  Een expert én tegelijkertijd ervaren copywriter begeleidt deze workshop "Wetenschappelijk én toegankelijk schrijven (Populariserend schrijven)" waarin je leert hoe je dit aanpakt. Nieuwsartikelen, achtergrondartikelen, persberichten en interviews: wat zijn de specifieke aandachtspunten? Je krijgt oefeningen en feedback/feedforward op je eigen aangeleverde teksten Je krijgt inzicht in hoe je wetenschappelijke kennis en taal omzetten naar een specifieke doelgroep, zodat de boodschap begrepen wordt.  Kan zowel online als klassikaal georganiseerd worden in één of meerdere dagdelen en met persoonlijke feedbackmomenten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Pitch je businesscase … en vang je lezer

Ga voor een ‘ja’ met een sterk verhaal ‘Nee’ heb je, ‘ja’ kun je krijgen. Dat geldt natuurlijk ook op de werkvloer. Of het nu gaat om steun voor je project, het duidelijk maken van een standpunt, een vraag voor extra budget of de goedkeuring om een opleiding te volgen: je hebt een overtuigend verhaal nodig om anderen over de streep te trekken. Een sterke pitch dus. Maar wat zijn de ingrediënten hiervan ? Hoe trek je de aandacht van een lezer dat niet noodzakelijk zit te wachten op wat je te vertellen hebt? En hoe krijg je die ‘ja’ te pakken? In de training ‘Pitch je businesscase’ bekijken we stap per stap hoe je je pitch voorbereidt, uitschrijft en brengt. Je komt te weten hoe je je verhaal zo persuasief mogelijk opstelt, om op die manier ongeduldige lezers en luisteraars (iedereen in je organisatie dus) mee te krijgen. Zo leer je onder meer hoe je de dingen eenvoudig houdt (en dat is, vreemd genoeg, vaak moeilijk) en hoe je je boodschap helder en meeslepend brengt. Tijdens de eerste sessie komen alle aspecten van een sterk pitchende tekst aan bod. Zo krijg je inzicht in de ‘trukendoos’ van het pitchen. De nadruk ligt vooral op de geschreven pitch – het persuasieve verhaal an sich – maar ook de presentatie komt aan bod.  Tijdens de tweede sessie focust de docent vooral op aangeleverde teksten van deelnemers, geeft hij feedback en een korte wrap-up van de belangrijkste pijlers van een sterke pitch.  Mike Beyers is zelfstandig copywriter met 20 jaar ervaring in creatieve en strategische communicatietrajecten. Hij schrijft short & long copy in verschillende genres. Doorheen de jaren werkte hij al voor grote en kleinere bedrijven in talloze sectoren – van food tot telecom, van consulting tot farma. Mike is ook docent aan de UAntwerpen voor het vak ‘Taal in Bedrijf’ binnen de masteropleiding Meertalige Professionele Communicatie. 

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Inclusief schrijven - diversiteitscommunicatie (1/2 dag)

Welkom in de hyperdiverse samenleving! Hefbomen voor herkenbare, begrijpelijke en geloofwaardige communicatie. Vlaanderen wordt steeds diverser. Burgers of klanten gericht aanspreken vraagt heel wat van medewerkers in organisaties. Hoe doe je dat, zo gericht en divers mogelijk communiceren? Wil je bijleren over hoe je verbinding kan maken met diverse doelgroepen zonder iemand uit te sluiten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Genderneutraal schrijven

Een boodschap op een gelijkwaardige manier overbrengen aan een diverse groep lezers is niet altijd eenvoudig. Denk maar aan zinnen als "we komen mankracht te kort" of "we zoeken een secretaresse".  Hoe zet je jouw boodschap of verhaal genderneutraal op papier zodat iedereen zich aangesproken voelt? Hoe schrijf je voor m, v én x ?    Genderspecialist Katrien Van der Heyden laat je door een andere bril naar teksten kijken en reikt je handvatten aan om zelf zinnen te schrijven waarin iedereen zich thuis voelt. Zo vergroot je de impact van jouw boodschap en draag je mee bij aan een meer gelijkwaardige en inclusieve samenleving.    Docent Katrien Van der Heyden is socioloog en werkte onder andere als onderzoeker voor Universiteit Antwerpen. Ze is genderspecialist met een uitgebreide expertise in academisch onderzoek, consulting, training en coaching. Ze is ook auteur van het boek: 'Is bont en blauw een mannenkleur?'

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Verslagen maken

Hoe pen je de essentie van een vergadering bondig neer? En hoe hou je rekening met de doelgroep die straks je verslag leest. Op welke manier vat je essenties? Met deze zeer op de praktijkgerichte opleiding leer je in een notedop notuleren.

Groepscursus Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Foutloos spellen - online pakket

Hoe fraai je ook kunt schrijven, een simpele spelfout doet je zinnen trillen en je lezer rillen. Raak je het noorden of het Noorden kwijt? En schrijf je groente- of groentensoep? In deze online training zetten we de regels nog eens op een rij. Wees gerust, het is minder moeilijk dan je denkt! Tijdens verschillende modules schaaf je effectief en op je eigen tempo je spellingvaardigheden bij. Je frist jouw kennis op en oefent die onmiddellijk in de praktijk. Zo ontwikkel je snel de vaardigheid om correct te schrijven. En dat is zeker een must, want je spelling is een belangrijk visitekaartje!

Zelfstudie Non-fictie Zakelijk schrijven Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Werve(le)nd Schrijven - online pakket

Wil je met jouw (wervende) teksten meer bereiken? Denk je eraan om te starten als (freelance) redacteur of copywriter en wil je een stevige copybasis om op verder te bouwen? Ben jij in de organisatie dé persoon naar wie subtiel gekeken wordt als er iets moet geschreven worden: webteksten, brochures, social media, uitnodigingen... en wil je daar graag eens een helder kader voor?  Volg dan op je eigen tempo dit lespakket van docent Bavo Van Landeghem.  Met 26 letters, verbeelding, een pen en deze opleiding leer je 9 technieken om je lezer in beweging te krijgen.   

Zelfstudie Non-fictie Zakelijk schrijven Schrijfdocenten Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Schrijf belachelijk goede gedichten

Waag jij je weleens aan het schrijven van poëzie? Zou je dit vaker willen doen en er beter in worden? Met deze cursus sleutel je aan jouw poëzieskills.  Hoe begin je aan een gedicht, en hoe ga je verder? Hoe til je je poëzie naar een hoger niveau?Waar breek je regels en alinea’s af, hoe bepaal je de volgorde van je zinnen? Wat is beeldspraak en hoe kan je het gebruiken? En hoe zit het met rijm? Wanneer is je gedicht ‘af’? Op deze en talloze andere vragen krijg je een antwoord.

Coaching Poëzie Online Meerdere dagen

Van eeuwige uitvluchten naar eeuwige roem: schrijf je boek

Je wil een roman schrijven. Dat wil je al heel lang. Toch doe je het niet.Je kan schrijven. Daar ligt het niet aan. Toch val je telkens weer stil. Je begint je af te vragen of dat boek er ooit zal komen. Komt dit scenario je bekend voor? Dan is deze cursus je op het lijf geschreven. Dit is geen traditionele cursus, maar een motiverende schop-onder-je-reet, een actieplan met maar één doel: zorgen dat jij dat verrekte boek schrijft.  

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Online Meerdere dagen

Start to autobiography : individueel traject

Waarom wil jij je levensverhaal schrijven? Omdat je iets wil nalaten aan je kinderen en kleinkinderen. Er zijn de meubels en de huisraad. Misschien wat centen. Maar vooral zoveel levenswijsheid die nooit verloren mag gaan.  Omdat je heel wat hebt meegemaakt en je een boodschap aan de wereld wil meegeven. Je leven was uitzonderlijk door de reizen die je hebt gemaakt, de job die je hebt gedaan, de mensen die je hebt ontmoet. In een boek kan de ander woordelijk door jouw leven dwalen.  Omdat je door in je herinneringen te graven je eigen leven beter wil leren begrijpen. Je merkt dat je moeilijk aan een volgende levensfase kan beginnen. Er zijn nog blokkades. Door te schrijven, liefst met pen en papier, zet je een verwerkingsproces in gang. Omdat je graag schrijft. Je speelt graag met woorden. Je hebt een scherpe blik voor gebeurtenissen en je weet ze raak te vatten. Je kijkt naar de mensen om je heen. Je schept hun karakters. Je geeft ze taal. Kortom, jouw leven is jouw muze. 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie Online Meerdere dagen

Online Schrijfdagen

Met een online Schrijfmeditatiedag schenk je jezelf een dag lang de tijd, aandacht en liefde die je verdient. Samen zetten we onze pen in beweging met onder meer schrijfmeditatie en systemisch-energetische oefeningen. Een schrijfmeditatiedag is niet zomaar een schrijfdag, je heelt jezelf op diepe innerlijke lagen. We starten samen in de ochtend, nemen een middagpauze, en werken door tot 17:00. 

Groepscursus Autobiografisch schrijven Non-fictie Online 1 dag(deel)

De wonderwaterworkshop

Deze workshop is gebaseerd op het spannende boek (W)onderwater en wordt gegeven door de auteur. Het gaat over Kai die op een ochtend wakker wordt en het hele huis staat onder water tot aan de eerste verdieping. Samen met zijn zusje en een sprekende meeuw tracht hij het ondergelopen dorp te redden. Hoofdthema's in dit boek zijn plastic soep en klimaatverandering.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag 1 dag(deel)

Studieredactie, redactie, proeflezen en schrijfcoaching op maat.

Een cursus volgen in groep is een goede investering in je schrijfkunsten, maar soms moet je verder durven gaan om je talent echt alle kansen te geven om zich te ontplooien. En jouw talent, verdient het beste! De volgende, heel belangrijke stap is dan om professionele commentaar te vragen op een concreet stuk van je manuscript of verhaal. Redactie of proeflezen is dan het logische vervolg in je leertraject.

Coaching Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Vlaanderen Meerdere dagen

Help! Ik ben een tiener met een schrijfkriebel!

Wat houdt de tienercursus in? Deze schrijfworkshop is bedoeld voor wie niet zonder pen/papier of toetsenbord kan. Uit wiens brein altijd wel een idee floept voor een of ander verhaal. Voor tieners (tussen 11 en 17) die popelen om echt kennis te maken met hun personages. Of meer willen weten over hoe je zo een verhaal best opbouwt. Wordt het een nagelbijtertje of worstel je eerst nog even met de plot? Vertel je vanuit een ik, een hij/zij of wie weet een wij? Altijd al zin gehad om eens iets te schrijven, maar het komt er niet van? Dit is je kans. Opgelet: deze intensieve cursus is niet zonder gevaar. We halen alle inkt uit je pen en/of laten je als een gek tekeer gaan op je toetsenbord. Be prepared!  

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag Meerdere dagen

De fantastische Roald Dahl workshop

Hey! Jij daar! Ja, jij! Kom, stap mee in het bootje en vaar samen met de Oempaloempa's de chocoladerivier af. Mathilda en Daantje, de wereldkampioen, zijn er ook! Durf jij onderweg de GVR een hand te geven én de Reuzenkrokodil te aaien? Reserveer snel je gouden ticket en kom met ons meespelen in de fantastische wereld van Roald Dahl.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag 1 dag(deel)

Contentmarketing: hoe schrijf ik een boodschap effectiever op verschillende kanalen

Eén boodschap, verschillende doelgroepen, verschillende kanalen. Hoe schrijf je op een gepaste manier op de verschillende social media, op je website, in je e-mails? 

Groepscursus Zakelijk schrijven Op aanvraag Meerdere dagen Creatief Schrijven